Истината – Новинарският портал

Руската армия настъпва и нанася удари по целия фронт!

Руската армия настъпва в Донбас и нанася удари почти по цялата фронтова линия, пишат агенциите.

Информацията беше потвърдена от украинския генерален щаб.

Според украинската страна съюзническите сили настъпват в Артьомовско и Авдеевско направление.

Руските войски съсредоточиха усилията си за достигане на административните граници на ДНР и задържане на завзетата територия.

„Руската армия обстрелва въоръжените сили на Украйна по цялата линия на фронта, като осигурява инженерно оборудване на позициите в определени райони и провежда въздушно разузнаване“, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че руските военни са нанесли пет ракетни и седем въздушни удара, а също така са извършили повече от 29 атаки от ракетни системи за залпов огън/РСЗО/, включително срещу критична инфраструктура на Украйна, пишат чуждите агенции.

Чуждите наемници, които пристигнаха да участват във военните действия като част от въоръжените сили на Украйна, започнаха да отказват да се бият на страната на Киев. Това съобщи в интервю за агенциите помощник-началникът на МВР на Луганската народна република Виталий Кисельов.

„Най-важната новина от седмицата е, че чуждестранните наемници са се отдръпнали и не искат да се бият за украинците, така че имат големи вътрешни разправии с украинците. Чак до фатален изход“, каза той.

А по-рано беше съобщено, че е избухнала експлозия в Запорожие. След това в небето се издигна голям стълб дим. Според председателя на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов атакуван е бил алуминиевият завод, където са базирани чужди наемници.

Exit mobile version