Руско чудо-оръжие громи в Украйна и никой не може да го спре

Свят

Американските системи за противовъздушна отбрана Patriot не могат да прихващат руските фугасни авиационни бомби, съобщава Business Insider.

„Руските авиобомби представляват смъртоносно предизвикателство за Украйна, тъй като са трудни за прехващане дори с помощта на най-модерните системи за противовъздушна отбрана“, се казва в материала.

Както посочват журналистите, този тип оръжие е трудно да се прихване поради скоростта му, тъй като „бомбите рядко остават във въздуха повече от минута“, а съвременната противовъздушна отбрана просто не е предназначена за подобна задача.

Наблюдателите подчертават че с помощта на ФАБ/фугасни авиационни бомби/, руските военни нанасят съкрушителни удари по украинските въоръжени сили на фронтовата линия.

Украинските войски вече четвърти месец провеждат контранастъпление в Южнодонецко, Артьомовско и Запорожско направление, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника.

Но всички те бяха тотално разгромени с помощта на мощните фугасни авиационни бомби, чиито първоначални версии датират още от времената на Съветския съюз. Разбира се, съвременните версии са много усъвършенствани от руските конструктори и технолози. Тези снаряди вече имат огромна скорост, умни са, защото могат управляемо да се насочат към дадена цел, а в последния момент да изменят треакторията и да унищожат друга цел. Затова, и заради огромната скорост, бомбите не могат да бъдат прихванати дори и от най-усъвършенстваните западни системи за противовъздушна отбрана.

Според президента на Руската Федерация Владимир Путин по време на контранастъплението украинците не са успели да постигнат никакви резултати. На свой ред западните военни експерти отбелязват ефективността на руските укрепления и минни полета, поради което украинските въоръжени сили търпят сериозни загуби.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *