Сбъдва се най-страшният кошмар на САЩ: Русия и Германия довършват „Северен поток-2“, без да се стряскат от гнева на бившия хегемон!

Свят

Въпреки острите критики и нескрития гняв на САЩ, Русия и Германия възобновиха строителните работи по газопровода „Северен поток-2“, който американците искаха да спрат. Той трябва да доставя руски газ до Германия в огромни количества, предава “Франс прес”, цитирана от Агенция “Фокус”. 

Нещо повече. По този начин започва да се сбъдва най-страшния кошмар на САЩ. Защото Русия и Германия започват все по-настойчиво да изграждат взаимно изгодно сътрудничество. И в скоро време, това сътрудничество ще доведе до пълното изтласкване на САЩ от Европа. Защото безскрупулната им намеса в делата на европейските държави и неприкритият диктат, вече предизвикват ясна негативна реакция. Против САЩ и против налагането на техните икономически и политически интереси в ущърб на интересите на останалите страни. А сътрудничеството на мощна Русия и икономически най-силната страна в Европа – Германия – не вещае нищо добро за Вашингтон в близкото бъдеще.

„Руският кораб за тръбополагане „Фортуна“ ще изгради 2,6 километров участък от тръбопровода в изключителната икономическа зона на Германия при дълбочина на водата по-малка от 30 метра“, се казва в изявление на фирмата изпълнител.

И така, Русия изпълнява обещанието си да завърши газопровода „Северен поток-2“, въпреки санкционните напъни на САЩ. Два руски кораба работят по изграждане на последните метри от тръбопровода. И никой, включително и САЩ, вече не може да спре победното завършване на руската тръба. Още повече, Германия се нуждае от евтиния и качествен руски природен газ и не желае да се примири с явното изнудване на Вашингтон да спре руския газопровод и да плаща космически цени за по-некачествения американски втечнен газ. На всичко отгоре, Берлин вече иска да прекрати безочливия американски диктат, който доминираше цялостната икономика и политика на страната.

С други думи, кошмарът за САЩ вече е в действие. И само от тях зависи дали ще се присъединят като равноправен партньор на очертаващият се съюз Русия – Германия, а в перспектива Русия – ЕС, или ще се самоизолират от Европа в очакване отново да я победят. Но този път мечтанията им няма да се сбъднат. Никога.

„Северен поток-2“ е тръбопровод под Балтийско море на стойност 10 милиарда евро и ще удвои доставките на руски природен газ до Германия, най-голямата икономика в Европа.

Tagged

1 thought on “Сбъдва се най-страшният кошмар на САЩ: Русия и Германия довършват „Северен поток-2“, без да се стряскат от гнева на бившия хегемон!

  1. Стара информация!Стига сте ни поднасяли фалшиви новини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *