Скандали в ГЕРБ на най-високо ниво! Ето кой отсвири Борисов!

България отблизо

Здравко Димитров няма да подаде оставка като кмет на Пловдив, но напуска ГЕРБ. Подавам оставка, но не като кмет, а като член на ГЕРБ, обяви градоначалникът.

 

Той каза това на извънреден брифинг в общината. Кметът на Пловдив уточни, че оставката я подава, за да излезе от градската организация на партията, оглавявана от бившия кмет Иван Тотев.

„Няма да освободя кметския пост, защото в момента в Пловдив се изпълняват проекти за над 500 млн. лева. При Тотев проектите бяха за 200 млн.“, отсече Димитров.“

Той посочи Иван Тотев като основен виновник на случващото се в момента. „Той е този, който настройва феновете си. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги насъсква срещу  мен и общината“, добави градоначалникът.

И обясни, че не е разговарял с Борисов след като лидерът на ГЕРБ му поиска оставката.

„Аз не съм се карал в Борисов.“, заяви той. После поясни, че преди време е имал „непринуден мъжки разговор“ с него и се разбрали.

„Защо после излезе и каза, че ми иска оставката – не знам. Дойде ми като гръм от ясно небе, от вас научих“, каза още Димитров.

Запитан защо напуска формацията за втори пък, той отсече:  „Аз не съм напускал партията друг път – преди Цветанов се опита да ме изгони, защото имам свои виждания, които винаги отстоявам.

„Избран съм от всички пловдивчани, ще бъде предателство, ако си подам оставката като кмет“, аргументира решението си Здравко Димитров. Да го подкрепят през последните два дни са се обадили много хора, повече, отколкото когато бил избран като кмет.

Здравко Димитров коментира и ситуацията със строителството на двата стадиона.  „Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Дадохме ги за добро – и за едните, и за другите. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е“, категоричен беше кметът.

В събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично отиде в Пловдив и събра актива, където поиска оставката на Здравко Димитров.

Под тепетата коментират, че това е провал за Борисов, който се почувствал неуязвим, заради победите на партията му на няколкото последни избори. И започнал отново да раздава команди на хората все едно, че са му слуги.

Явно Борисов все още не може да проумее, че нито кметовете са негови, нито депутатите от парламентарната група на ГЕРБ са негови. И не може да разполага с тях като с приходно-разходен материал. Или като с „лош човешки мат*рял“.

Но тези скандали може да отрезвят шефа на ГЕРБ. Ако не го надценяваме прекалено.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *