Скандал! Бригаден генерал Николай Русев съди бившия министър на отбраната Николай Ненчев за клевета. Вижте причината за лютата свада

България отблизо

Началникът на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев е завел дело срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев. Русев иска от Ненчев 12 000 лева обезщетение заради нанесени вреди от публикация на бившия министър в социалните мрежи.

Николай Русев си търси правата за „претърпени неимуществени вреди“ след публикация на Ненчев преди година. В нея Ненчев критикува позицията на Русев, изразена в интервю, по въпроса за нуждата от удължаване на ресурса на МиГ-овете и избора на закупените вече F-16.

В публикацията си Ненчев обвързва казаното от генерал Русев с „кремълските лобисти на Радев, които бавиха, прекратяваха и саботираха придобиването на нов боен самолет“, уточнява plovdiv24.bg.

През ноември Николай Ненчев вече беше осъден от Волен Сидеров за това, че го е нарекъл с обидни думи.

„Очаквам продължението и с т. нар. ген. Николай Русев!“, написа Ненчев сега.

Според иска негативните квалификации на Нечев са предизвикали у командира на авиобаза „Граф Игнатиево“ „интензивни негативни емоции“ и „сещане за силно засегнат авторитет“.

Русев уточнява, че е генерал от българската армия и не лобира за никакви чужди интереси, освен на тези на България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *