Истината – Новинарският портал

Слави Трифонов прави тайно партия! Вижте какво е замислил този път!

Слави Трифонов прави партия!

Тази новина се промъкна в някои сайтове, но никой не обясни с какво точно се е захванал Дългия.

Пак ли готви референдум, пак ли ще измъква политически килимчета, или отново ще сме свидетели на поредната пушилка.

Тъй като шоуменът единствено се озъби на Корнелия Нинова и я иронизира – ти ли ма, како, ще правиш референдум за Истанбулската конвенция и с това изявите му затихнаха, изводът е, че партията, /ако има такава/, ще е дясна, или центристка. Или една от многото плюещи лявото. В което няма никаква логика, защото Трифонов се изявява като защитник на бедните и онеправданите и няма как да е с десни убеждения. Поне според дебелите книги, в които пише що е политика и къде има почва и къде не. Но явно у нас всичко е наопаки.

Ние, от istinata.net не вярваме на поредния слух! Защото не вярваме и на Слави.

Причините?

Първо референдума. Хубави въпроси, добра организация, но резултатът – пълно нищо. Трифонов остави Плевнелиев да му махне чрез Конституционния съд най-важния въпрос – този за 120 депутата в парламента и още два, които истински касаеха промяната в гнилата ни политическа система.

Шоуменът обаче не оказа кой знае каква съпротива и референдумът единствено успя да се пребори за мажоритарния вот, който обслужва ГЕРБ, за електронното гласуване, както и за субсидиите на партиите. Впрочем не се пребори съвсем, защото не му достигнаха една шепа гласове.

Това разгневи Трифонов и той се юрна на протест сам пред парламента. Постави условия до три дни да се разгледат резултатите, защото това е волята на народа, а после до три месеца да се приемат закони и парламентът да се саморазпусне.

Оттогава мина почти цяла година. Протестиращият сви знамената и се оттегли. И повече ни дума, ни вопъл, ни стон. Заканите му се оказаха едно голямо нищо  и то на квадрат.

След това обяви, че започва кастинг за политици. Ще ги търси из цял свят – преуспели и родолюбиви българи. Народът отново изръкопляска. И пак нищо…

Тече ли кастингът, колко души са се записали, колко са одобрени, не е ясно.

Още по-неясно е, като ги събере Слави тези родолюбци, какво ще прави с тях? Революция ли?

Защото си имаме законно избрано правителство и парламент и няма как да кажеш – ето ви нови хора, кадърни, с чисти имена и биографии, правим рестарт и започваме наново.

Как се прави рестартът? Може би като всички партии си признаят, че са опетнени, корумпирани и сами се оттеглят от властта?

Абсолютен абсурд!

Затова не вярваме, че Трифонов прави партия.

Той просто играе ролята на гръмоотвод на обществените настроения и когато се нажежат, изпуска малко народната пара.

Или ако има някакъв таен проект, той е да стане поредната патерица. ГЕРБ губи непрекъснато поддръжката си, затова се пръкват партии като на Яне, на Марешки, да го хвалят и да го крепят.

Сега и Слави може да накара народа да повярва, че избира нещо ново, пък то да се окаже преоблеченото старо.

Това обаче ще е харакири за комика.

И идва закономерният въпрос – колко струва в България едно политическо самоубийство?

Вероятно много.

Колко много – оставяме на читателското въображение.

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

Exit mobile version