Соломон Паси е новият Левски: „Ако успеем да направим правителство, ще успее цял народ“. Плевнелиев приглася

България отблизо

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, проведе срещи с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и  „Български възход“. След срещите Плевнелиев заяви, че е „позитивен реалист“.

„Виждаме, че партиите все още са се окопали в своите окопи, пропагандата е на предна линия, но тези две партии, с които днес говорихме, ни дават позитива в реализма. И с ГЕРБ-СДС и с „Български възход“ намираме много добри и пресечни точки, добри решения по всички възможни теми. Самите ние научаваме много и си задаваме въпроса: „Добре де – с всеки поотделно се разбираме, как така поотделно можем, а заедно не можем. Това ли е съдбата на българския народ – 1 и 1 никога да не е 2″, заяви Плевнелиев.

 

Той допълни, че се води непрекъсната комуникация и с трите партии, които са отказали да участват в преговорите – „Продължаваме промяната“ (ПП), „БСП за България“ и „Демократична България“ (ДБ).

„Отказът от диалог е, защото тези партии все още са останали в предизборните си настроения. Тези избори минаха през голяма злоба и негативна кампания. Уважаеми политици, не се прави така и неслучайно активността беше толкова ниска. Дори да се отиде на избори – идете на тези избори не с хейт, и омраза, и наливане на масло в огъня, а с готови и работещи решения. Апелът ни към тези партии, които отказаха да се срещнат с нас, е именно в тази посока“, заяви Плевнелиев.

В понеделник предстои среща на контактната група и с ДПС. След нея Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще внесат проект на декларация в 48-ото Народно събрание, отразяваща общите въпроси, по които партиите са декларирали, че ще работят. Тя ще бъде съгласувана и с партиите, които отказаха участие в срещите.

Ако успеем, успява цял народ„, допълни Соломон Паси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *