Стана ясно колко танка „Abrams“ могат да бъдат произведени на месец в САЩ

Свят

Съединените щати могат да произвеждат само 12 танка M1 Abrams на месец, тоест до 144 машини годишно. Това съобщава изданието „Defense24“ според изчисленията по текущите договори.

 

Анализаторите на изданието отбелязват, че в момента американската индустрия не произвежда нови Abrams. Заводите на военно-промишления комплекс модернизират бойните машини, взети от складове и разпределени по договори за армията на САЩ или други страни.

Изданието отбелязва, че в складовете могат да се съхраняват само корпуси на танкове, които също се използват в производството. Анализаторите установиха, че става дума за 6 хиляди машини. Това число включва танкове в бойните части на американската армия, както и в чуждестранни бази за съхранение и в бази на Пентагона.

Изданието отбелязва, че през 1979-1993 г. американският военно-промишлен комплекс е произвел 8,8 хиляди танка M1 Abrams. Средният темп на производство е бил 840 машини годишно или 75 броя на месец.

Лошото е, че американците не даваха на Киев да използва тези танкове на фронта, защото, ако се разбере колко бързо руските войски унищожават тези танкове, това ще е много страшно за търговията.

А и руските хеликоптери „Алигатор“, заедно с другите противотанкови средства поразяват тези танкове веднага щом се появят на първа линия, понеже Москва е наредила те да са първостепенни цели.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *