С мощни управляеми бомби екипажите на Су-34 атакуваха команден пункт и укрепени позиции на ВСУ

Свят

Екипажите на руските изтребители-бомбардировачи Су-34, използвайки авиобомби с универсални модули за планиране и корекция, атакуваха команден пункт и укрепени позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на отговорност на Източната група войски.

Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

Пилотите на руските въздушно-космически сили (ВКС) със самолети Су-34 изпълниха летателна задача за нанасяне на удари с десантно оръжие по подразделения на Въоръжените сили на Украйна в района на Северния военен окръг извършено на командния пункт и личния състав на противника в зоната на отговорност на групировката войски „Восток“, се казва в съобщението.

Ударът е нанесен с фугасни авиационни бомби с универсални модули за планиране и коригиране. Това позволи на пилотите да нанасят точни удари, без да навлизат в зоната на противовъздушната отбрана на противника.

„След успешно завършване на мисията, след като получиха потвърждение за унищожаването на важни обекти, екипажите се върнаха на летището за излитане“, добави военното ведомство.

Су-34 е двуместен фронтови бомбардировач за всякакви метеорологични условия. Предназначен за нанасяне на ракетни и бомбени удари по наземни цели и унищожаване на въздушни цели на противника.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *