Тагарев изплашен от съобщение във ФБ, страхувал се за сигурността си

България отблизо
Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев каза пред съда, че се е почувствал уплашен от изпратено му съобщение във Фейсбук. Това той обясни пред районния съд в София по време на делото срещу Григор Димов.

След като получих съобщението, го показах на колегата си Елена Маркова и после докладвах на ГДБОП, за да направят проверка, каза министърът пред съда.

Той уточни че е разпитан от антимафиотите в сградата на Министерството на отбраната. Тагарев поясни, че друг път, когато е получавал заплахи, не е подавал сигнал в МВР.

 

Министърът посочи, че заплашителното съобщение съвпаднало с т.нар. Поход за мир, който в същите дни бил обявен.

 

На първото заседание по делото в края на ноември миналата година се оказа, че Димов не е получил в срок обвинителния акт и затова началото на процеса беше отложено. Освен това тогава и Тодор Тагарев не е бил редовно уведомен.

 

Прокуратурата даде на съд Димов за това, че на 4 юли изпрати на министъра на отбраната заплашително съобщение на личния си профил във Facebook. По случая беше образувано досъдебно производство.

 

В хода на разследването бяха разпитани свидетели, направени бяха експертизи и бе установено, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от Димов.

 

На 19 юли Софийският районен съд пусна от ареста срещу подписка Григор Димов.

Tagged

1 thought on “Тагарев изплашен от съобщение във ФБ, страхувал се за сигурността си

  1. Още един уплашен идиот защо бе джанъм ами вземи отиди до Украйна бий се там за „правда и свобода“може и да те оценят и да се смилят над един майкопродавец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *