Тома Биков: Кой е Радев, че ще говори за „Южен поток“ и „Белене“!

България отблизо

При визитата на Румен Радев в Русия има едно много странно за мен  объркване.

В началото ни бе внушено едно усещане, че той е отишъл там, за да отбележи 24 май, но новините, които се появиха, съвсем не бяха културни!

Не може да се дискутират толкова важни теми и да се решат само на една 20 минутна среща.  Надявам се президентът да разбира колко  е сложна и важна тази тема за „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“.

Това заяви по Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който доста изнервено  коментира посещението на президента Радев в Русия.

Всички вече знаем,  че премиерът Бойко Борисов ще посети Москва. Сами знаете, че тези срещи не се организират за няколко дни. Те се дължат на постоянната добра  комуникацията между българското правителство и Кремъл. Може би за някои не е тайна, че премиерът се чува редовно по телефона с Владимир Путин и Дмитрий Медведев и непрекъснато се стиковат някои неща, каза Биков.

Те ти, булка, Спасовден!

Досега не знаехме, че времето на премиера ни преминава в разговори с Кремъл. Че двамата с Путин си говорят през ден и обсъждат международното положение. Или разчекнатата позиция на България.

Вероятно премиерът след две целувки с Макрон и Меркел и след погалване но главичката от Юнкер, тича веднага на телефона и включва на вълна отношения с Русия. И в същото време казва в интервюта по телевизията – нашият път е ЕС и ще вървим твърдо по него.

Този път лъжите тотално загрубяха и вече не знаем кой кога говори истината и каква всъщност е тя.

И дали посещението на Борисов в Москва не е просто реакция, след визитата на Радев.Реакция не само на ГЕРБ и България, но и на ЕС да се изяснят нещата. А чии интереси ще защитава Бащицата там, съвсем не е ясно.

Румен Радев се опита да поеме едни ангажименти, които не са в неговите прерогативи и правомощия, продължи с критиките си Биков. Той се опита в Русия да говори за енергетика, тръби и икономика. Това изобщо не е негова работа!

Бойко Борисов му отговори по подобаващ начин. Той ще посети Русия и в качеството си на председателстващ ЕС!

Аааааа, ето къде бил ключът от бараката. Борисов отива от името на ЕС, а не на България. Това не го знаехме.

Предстоят сложни разговори и преговори, допълни депутатът и ехидно каза:  Румен Радев явно е имал други очаквания, но с риск да се повторя – той няма правомощия да води тези разговори, да подписва каквото и да било, да говори за атомни централи и да кръщава тръби“, категоричен беше Биков.

Ние пък питаме само едно:

Ако Радев не беше отишъл в Русия и не се беше срещнал с Путин, щеше ли сега Борисов спешно да лети дотам? И да си говори с Медведев?

Радев направи немислимото от 10 години насам. Даде ново начало на българо-руските отношения.

А кой си говорел по телефоните, кой какви ги дрънка и върши сега, вече няма никакво значение.

Нали Биков?

Или това нямаше как да го кажеш…

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

12 thoughts on “Тома Биков: Кой е Радев, че ще говори за „Южен поток“ и „Белене“!

  1. Как кой е Радев? Радев е креатура на САЩ! Следователно действа по нареждане на САЩ! А че е „опозиция“ на Борисов, това е само ТЕАТЪР за наивници!

    1. Не зная чия креатура е Радев, но ти си един от онези 80 %! Сещаш се кои, нали?!

  2. Кой е Радев, добре знаем ! Но не знаехме, кой всъщност бил Тома Биков. Сега , вече знаем – продажен драскач, бивш критик на мутрите, сега вече техен човек !

  3. Кучетата си лаят, а кервана си върви ли върви,та и Тома Биков. Що не си гледа парламентарната работа, ами коментира президента. А бе Биков, що не си пиеш шльокавицата, ами се занимаваш с президента. Помиярския ти лай само вдига рейтинга на г-н Радев. Това го запомни, за да ти е от полза, защото всеки знае каква е ролята на помиярите – да лаят за щяло и нещяло.

    1. Г-Н ПОЗНАВАЧ НА КУЧЕТА – МНОГО СТЕ ТОЧЕН ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪПРОСНИЯ КРИТИК НА РАДЕВ. БРАВО!

  4. Кой е Тома *иков драскач на мутрите, лесно се продаде, щом има кой да плаща?

  5. Кой е Тома Биков ? Един много изнервен близач на задници, който все се изнервя, като го блъсне в челото тъпотията на партийното и държавното ръководство, на което сега служи. Преди се изнерви и не повярва, че Гинчето от Пазарджик купува ЧЕЗ ! Сега пита кой е Президентът Радев и как така може да отнема прерогативите на боко тиквата, който да доброто на ЕС и България преди да се срещне с Президента Путин реши да посети Киев и да се срещне с наложените от шефовете му от САЩ управници. Този Биков ми прилича на младото момче, което решило да се похвали на баща си, че е гей, а вие знаете, какво отговорил бащата !!!

  6. Исках да коментирам,но тези преди мен казаха всичко.Е може и още, но ще е излишно внимание към човек,който след време никой няма да помни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *