Тома Биков с пикантни детайли за „Барселонагейт“

България отблизо

Факт е, че от няколко години съдебната реформа се говори в различните телевизионни студиа и в парламента. Тя в един момент се фиксира във фигурата на г-н Иван Гешев.

Фактически той се превърна в основен аргумент за съдебна реформа. Което според мен не е правилно“, това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

 

„ГЕРБ и Бойко Борсов няма как да натиснат сами копчето. Ние често страдаме от това, че прекалено много ни надценяват. Нито сме толкова силни, нито сме толкова зли, колкото изглеждаме“, подчерта той.

По думите му, ГЕРБ подкрепили отстраняването на Гешев, за да може да се започне разговор по същество за съдебната реформа.

„Аз много се радвам че делото „Барселонагейт“ беше внесено в Народното събрание и колегите имат възможност да се запознаят и да видят, че в това разследване Борисов практически го няма. Той няма никаква връзка с нищо.

Второ, доколкото се вижда, там изобщо няма доказателства, че има пране на пари по този казус“, каза Биков.

„Според мен това дело би могло да служи за пример“, посочи той и добави: „Просто прокуратурата трябваше да прекрати това разследване поради липса на доказателства“.

Според него това не е направо, защото прокуратурата се е съобразявала с политическата конюнктура през последните години, а това от своя страна дава основание на ГЕРБ да смята, че делото умишлено е държано „на трупчета“.

По думите му, новото правителство е управление на ПП и експерти плюс Мария Габриел.

„Най-вероятно ние вече сме инкасирали негативи със самото структуриране на това управление“, посочи Биков и уточни: „Тази структура беше единствената възможна. Другият вариант беше да отидем на предсрочни парламентарни избори“.

„Един от ангажиментите, които не сме поемали, е да се харесваме с колегите от ПП“, изтъкна той.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *