Тома Биков хвърли бомба! Ето с кого ГЕРБ ще правят правителство

България отблизо

Имайки предвид, че отиваме на четвърти избори в рамките на година и половина, е нормално да няма такъв ентусиазъм за предизборната кампания. Причина вероятно е и това, че няма поле за дебат.

От ГЕРБ се оказваме без опонент в това да сблъскаме своите позиции и идеи. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият депутат от ГЕРБ Тома Биков.

 

По думите му за разлика от останалите партии, от ГЕРБ-СДС са посочили откъде ще дойдат всички средства за предлаганите от тях социално-икономически мерки.

„Асен Василев направи три сбъркани бюджета. Когато приемахме първия, говорих в парламента и казах, че това е първа крачка към финансова криза. След това обаче той продължи в същия дух и то с груба некомпетентност“, коментира той. Според Биков цената за лошото управление на външния дълг ще бъде 1 млрд. лева за 7 години.

„Заплатите изобщо не са догонили нивата на инфлацията. Първата задача е България да има управление. Ще рискуваме, ако за втори път служебен кабинет предложи бюджет в парламент, в който няма мнозинство“, констатира той.

Бившият депутат подчерта, че пенсионната система е пред срив.

„В момента тя е поставена пред огромен риск“, категоричен бе.

Биков коментира и защо никоя от останалите партии не желае да се коалира с ГЕРБ-СДС.

„България трябва да има едно проевропейско управление, което да положи усилия да консолидира обществото в ситуация на най-различен вид кризи. Бихме се коалирали с този, които смята, че България трябва да има подобен тип управление“, поясни той.

В отговор на въпрос дали такъв партньор биха били от „Продължаваме промяната“, Биков заяви, че не знае на каква тема би могъл да разговаря с тях.

„Осем месеца бяхме колеги с тях, нямам нищо против конкретните хора, които бяха в Народното събрание. Не успях да разбера какво искат и за какво се борят. Трябва да говорим с всеки не за съставяне на правителство, а за нормализиране и възстановяване на политическия диалог“, смята бившият депутат.

„Г-н Борисов е един от малкото хора в ГЕРБ, които имат достатъчно дебели нерви да изтърпи част от тези партии. Трудно друг човек, освен него, би говорил с тези партии“, отговори Биков на изказванията на Даниел Лорер, че „Продължаваме промяната“ биха разговаряли с ГЕРБ, ако Борисов не е в състава.

Той не отхвърли възможността партията да разговаря с ДПС, тъй като смята, че трябва да се разговаря с всички – независимо дали са в опозицията, или управлението.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *