Украински военен блогър разкри как тактиката на руската армия и помага да изпълни целите си! И ВИДЕО!

Свят

Роденият в Суми блогър, който заради видеокоментарите за войната в Украйна има вече 2,01 милиона абонати, обясни как тактиката на руската армия и помага да си изпълни успешно целите.

Обръчът около Киев се затяга. В Богдановка руснаците изградиха нова база. В района украинската артилерия не се показва. Изглежда съпротивителните й сили в Киев са много отслабени. Това каза украинският военен експерт, журналист и блогър Юрий Подоляка. 

„Това позволи на руската войска да премине към следващия етап на блокада на столицата. За Киев това е много тревожен сигнал, тъй като това е предпоследния стадий. Следва жестока блокада и унищожение“, предупреди той, цитиран от „Флагман“.

Роденият в Суми блогър, който заради видеокоментарите за войната в Украйна има вече 2,01 милиона абонати, обясни как тактиката на руснаците помага да си изпълнят успешно целите. 

„Преди дни в Бровар (източно от Киев) руските танкове унищожиха отбраната и се изтеглиха. В Иванков руснаците бяха направили първата си база, но после започнаха борба за Ирпен, където им бе нанесено поражение от артилерията в Киевска област, но сега тя мълчи, защото бяха нанесени удари и артилерийските им системи бяха поразени и вече не могат да се борят ефективно с руската войска“, обясни Подоляка.

„Постепенно руснаците си проправя път на югоизток, заложиха си следващия опорен пункт в Бородянка и сега сформират нов в района на Макаров. В Бишев се нанасят артилерийски удари по позицията на украинската войска. Руските воднни просто унищожават опорните пунктове, за да им заемат позициите“, добави той.

„Руската армия е задействала механизъм за блокиране на възлите на отбрана на украинската армия. При Николаев това действа ефективно и вече губернаторът на областта не е толкова самоуверен, колкото преди няколко дни“, коментира украинецът.

„Прехваленият гарнизон е вече неспособен да противодейства с артилерия, т.е. възможностите на николаевската групировка на украинските сили на Украйна рязко намаляха. Около града вече е плътна блокадата“, добави той.

„На Запарожко-Донецкия фронт групировката на украинските войски е блокирана. Руската армия и въоръжените сили на ДНР концентрират вниманието си на изток. Украинските военни разбират, че в един момент ще бъдат отрязани и започнаха опити да се изтеглят на северозапад“, заяви военният експерт.

„На източно-Донбаския фронт войската на Луганската народна република успешно действа против отбраната на Рубежное. Те вече са в града, започнаха боеве, а в същото време тежката техника на ЛНР се прегрупира в района на Первомайское и вече настъпва на север“, добави той.

„Обкръжена е групировката на украинските въоръжени сили в района на Рубежное, Лесичанск и Северодонецк. Днес има боеве в района на Золотое. Най-интересните събития обаче бяха вчера в района на Изюм, където украинските сили се опитаха да нанесат контраудар, но бяха разгромени. Там войските на Руската федерация и на ЛНР вече се събраха“, каза още Юрий Подоляка.

Роденият в Суми блогър, който заради видеокоментарите за войната в Украйна има вече 2,01 милиона абонати, обясни как тактиката на руснаците помага да си изпълнят успешно целите.

ВИДЕОТО ДОЛУ!

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.