Украински военен блогър разкри как тактиката на руската армия и помага да изпълни целите си! И ВИДЕО!

Свят

Роденият в Суми блогър, който заради видеокоментарите за войната в Украйна има вече 2,01 милиона абонати, обясни как тактиката на руската армия и помага да си изпълни успешно целите.

Обръчът около Киев се затяга. В Богдановка руснаците изградиха нова база. В района украинската артилерия не се показва. Изглежда съпротивителните й сили в Киев са много отслабени. Това каза украинският военен експерт, журналист и блогър Юрий Подоляка. 

„Това позволи на руската войска да премине към следващия етап на блокада на столицата. За Киев това е много тревожен сигнал, тъй като това е предпоследния стадий. Следва жестока блокада и унищожение“, предупреди той, цитиран от „Флагман“.

Роденият в Суми блогър, който заради видеокоментарите за войната в Украйна има вече 2,01 милиона абонати, обясни как тактиката на руснаците помага да си изпълнят успешно целите. 

„Преди дни в Бровар (източно от Киев) руските танкове унищожиха отбраната и се изтеглиха. В Иванков руснаците бяха направили първата си база, но после започнаха борба за Ирпен, където им бе нанесено поражение от артилерията в Киевска област, но сега тя мълчи, защото бяха нанесени удари и артилерийските им системи бяха поразени и вече не могат да се борят ефективно с руската войска“, обясни Подоляка.

„Постепенно руснаците си проправя път на югоизток, заложиха си следващия опорен пункт в Бородянка и сега сформират нов в района на Макаров. В Бишев се нанасят артилерийски удари по позицията на украинската войска. Руските воднни просто унищожават опорните пунктове, за да им заемат позициите“, добави той.

„Руската армия е задействала механизъм за блокиране на възлите на отбрана на украинската армия. При Николаев това действа ефективно и вече губернаторът на областта не е толкова самоуверен, колкото преди няколко дни“, коментира украинецът.

„Прехваленият гарнизон е вече неспособен да противодейства с артилерия, т.е. възможностите на николаевската групировка на украинските сили на Украйна рязко намаляха. Около града вече е плътна блокадата“, добави той.

„На Запарожко-Донецкия фронт групировката на украинските войски е блокирана. Руската армия и въоръжените сили на ДНР концентрират вниманието си на изток. Украинските военни разбират, че в един момент ще бъдат отрязани и започнаха опити да се изтеглят на северозапад“, заяви военният експерт.

„На източно-Донбаския фронт войската на Луганската народна република успешно действа против отбраната на Рубежное. Те вече са в града, започнаха боеве, а в същото време тежката техника на ЛНР се прегрупира в района на Первомайское и вече настъпва на север“, добави той.

„Обкръжена е групировката на украинските въоръжени сили в района на Рубежное, Лесичанск и Северодонецк. Днес има боеве в района на Золотое. Най-интересните събития обаче бяха вчера в района на Изюм, където украинските сили се опитаха да нанесат контраудар, но бяха разгромени. Там войските на Руската федерация и на ЛНР вече се събраха“, каза още Юрий Подоляка.

Роденият в Суми блогър, който заради видеокоментарите за войната в Украйна има вече 2,01 милиона абонати, обясни как тактиката на руснаците помага да си изпълнят успешно целите.

ВИДЕОТО ДОЛУ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *