Унгарски държавник: Частни глобални корпорации искат да превърнат ЕС в империя, а националните държави – във васали без минало и бъдеще!!

Свят

Частни глобални корпорации възнамеряват да превърнат Европейския съюз в „Съединени европейски щати“, в които националните държави нямат суверенитет и са напълно подчинени на центъра.

 

Това заяви председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер в интервю по повод фолклорен фестивал, който се откри вчера.

„Частни глобални корпорации, обикновено разположени извън Европа, искат да превърнат Европейския съюз в Съединени европейски щати, във федерация и дори по-скоро в империя, в която всички настоящи национални държави в ЕС – включително Словакия и Унгария – биха загубили напълно самоопределение и свобода на действие“ ,  каза Кьовер, говорейки при откриването на фестивала на унгарското народно изкуство в словашкия град Железовце, където половината население е етнически унгарци.

Точно затова частните глобални корпорации „постоянно и ексклузивно“ придобиват материалните и духовните ресурси на държавите-членки.

„Затова днес и през следващите години народите от Карпатския басейн или ще завладеят бъдещето заедно, или ще загубят своите страни, държави и идентичности, всичко, което са придобили в миналото“, добави Кьовер.

Политикът подчерта, че „оръжието за самозащита“ срещу „финансовата мощ на глобализма“ за националните държави,  е „задържащата и съзидателна сила, присъща на националната идентичност“.

По-рано Кьовер ги нарече глобалните корпорации „духовни убийци“ и каза, че, прикривайки се зад думи за демокрация и човешки права, те лишават обществото от свобода, вяра, култура и традиции.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *