ЧВК „Вагнер“ разби елитно украинско подразделение, накичено с американски и английски знамена!

Свят

Елитно подразделение на украинските въоръжени сили, кръстено на бившия британски премиер Борис Джонсън, е било разбито от бойци на ЧВК „Вагнер“ близо до Артьомовск, съобщава командирът на щурмовия отряд на групата, предават световните агенции.

 

Командирът показал трофеите, превзети от ЧВК „Вагнер“ по време на боевете за освобождението на Артьомовск (групата влезе в града от южната страна). Един от трофеите е знаме с надпис: „Дивизия Борис Джонсън.“

Както обяснява командирът на щурмовия отряд, подразделението, кръстено на бившия ръководител на Великобритания, е част от елитната 24-та отделна механизирана бригада от Западна Украйна.

„Обърнете внимание, това беше елитна част, те държаха голямата крепост в гората. Когато бяха разбити, беше намерено такова знаме”, казва командирът на щурмовия отряд на ЧВК Вагнер. И добавя, че украинските военни обичат да използват западни имена и атрибути, например носят нашивки с американски знамена.

Командирът на един от щурмовите отряди на ЧВК „Вагнер“ показа и платно с десетки трофейни лепенки на украинските сили за сигурност, като разкри, че това са остатъци от трофеите, тъй като повечето от трофеите се прилагат за доклади или се дават за сувенири.

Трябва да се отбележи, че Ян Гагин, съветник на изпълняващия длъжността ръководител на ДНР, заяви на 1 март, че украинското командване изтегля техниката си от Артьомовск в град Часов Яр.

Според Гагин, именно в Часов Яр украинската страна иска да се закрепи, превръщайки града в нова отбранителна линия. И то по простата причина, че на украинските власти им се наложи да се примирят с освобождаването на Артьомовск от бойците на ЧВК „Вагнер“, убеден е Гагин.

ПРЕВОД И РЕДАКЦИЯ: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *