ШОК от последната минута: Започва ИМПИЙЧМЪНТ на Доналд Тръмп?! Вижте ТУК!

Свят

Вчера в полунощ, федералните служби, агенциите и цялото правителство на САЩ прекратиха работа.

Официално назованата причина бе, че фракцията на демократите в американския Сенат, блокира работата по приемане на федералния бюджет и остави правителствените служби без нужното им финансиране. Всеизвестно е, че много от федералните служби не могат да работят и час, без да е осигурено тяхното финансиране.

Неофициално обаче, се говори усилено, че започва неоторизирана процедура по импийчмънт на сега действащия президент Доналд Тръмп. Всички знаем, че и демократи, и републиканци го подозират в заговор с Русия и лично с президента Владимир Путин. И търсят начин да го отстранят от Белия дом. Може би приемането на бюджета за тази финансова година ще стане начало на движение, което ще обедини двете най-влиятелни партии в САЩ около желанието им да отстранят Тръмп и да продължат конфронтационната политика на Обама.

В тази връзка трябва да припомним, че крайният срок за споразумение между двете водещи партии в САЩ по бюджета,  изтече в полунощ на 19 срещу 20 януари. И  бе преминат преди много часове като някакъв Рубикон . Но до  споразумение между двете големи партии на републиканците и демократите в американския конгрес, така и не се стигна.

Разгневени представители на Белия дом, нарекоха този ход на демократите в Сената, „поведение на губещите“, което застрашава националната сигурност на САЩ. Според официалния говорител на Овалния кабинет Сара Сандерс, демократите са поставили политиката по-високо от изискванията на националната безопасност, от нуждите на семействата на военнослужащите и децата в риск, както и от интересите на всички американци.

До настоящия момент конгресмените приемат вече четвърти временен бюджет от началото на щатската финансова година, която започна през октомври.

Демократите имат възможност да блокират работата на Сената, поради простата причина, че много параграфи от бюджета могат да бъдат приети само с мнозинство от 60 гласа от общо 100. И републиканците не могат да се противопоставят по никакъв начин, понеже разполагат само с 51 гласа в Сената.

В преговорите се включи и самият президент Доналд Тръмп, но и неговата намеса не постигна желания ефект. Затова Тръмп коментира, че бъдещата дейност на армията и силите за сигурност в краткосрочен план не изглежда никак добро.

Трябва да припомним, че сагата с американския бюджет се разиграва всяка година. Институциите на всяка страна могат да работят и без наличието на утвърден бюджет. Това обаче, не може да се случи само в САЩ. И причината съвсем не е в прословутата американска „демокрация“.

Истината е много по-прозаична. Американската държава има огромен вътрешен и външен дълг, който по официални данни възлиза на около 21 трилиона долара. И понеже с всяка изминала година този дълг нараства с по няколко нови трилиона, Конгресът и Сенатът трябва да утвърдят нов, по-висок таван на дълга. За да може да продължи функционирането на държавата. А при администрацията на Тръмп този дълг продължава да расте с главоломна бързина.

Това на практика означава, че всяка година Щатите продължават да печатат зелени хартийки, наречени долари, които не са обезпечени нито със съответната икономика, нито със златен резерв. Неофициално дори се говори, че дългът на САЩ възлиза на космическите 62 трилиона долара. И че американската икономика никога няма да е в състояние да изплати този дълг към външните и вътрешни кредитори.

Ето защо в цял свят се знае, че САЩ е отдавна фалирала държава. И поради тази причина влиянието на янките в международната политика намалява катастрофално с всяка изминала година. Защото никой вече не вярва, че Щатите ще започнат някога да погасяват своите дългове. А и Тръмп не дава особени надежди в това отношение.

САЩ загиват. И това се вижда вече от всички. Дано да не повлекат със себе си и останалия свят в една последна братоубийствена световна война.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ШОК от последната минута: Започва ИМПИЙЧМЪНТ на Доналд Тръмп?! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *