Истината – Новинарският портал

Адвокат Стефанов: Уликите в компютъра на Кристиян са подхвърлени!

Разследването за пробива в системата на НАП е прехвърлено в Специализираната прокуратура, като явно се прави опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за незнайно какво.

Това обяви в ефира на Нова телевизия адвокатът на Кристиян Бойков, Георги Стефанов.

В ареста остава търговския директор на Тад груп Георги Янков, задържан вчера с операцията на ГДБОП във фирмата. Другият директор Иван Тодоров е в Канада на планирано пътуване още преди година.

Георги Стефанов не пожела да коментира в детайли изявленията от вчера на главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев за откритото от разследващите в компютъра на Кристиян. „Правят се какви ли не изявления“, заяви Стефанов и обясни, че компютърът евентуално не е декриптиран според процесуалните правила. Ако са били извлечени данни, това е било незаконно – не са присъствали собственикът, адвокат и поемни лица, което означава, че доказателствата не са годни. „Ако е направено, разследващите сами са си минирали доказателствения материал“, обясни Георги Стефанов. Той посочи също, че компютрите са в ръцете на разследващите и ако е имало влизане, то това означава, че освен теглене на информация, може да има и внасяне.

Правят се твърдения пред медиите. Те твърдят, че го има, ние твърдим, че ги няма“, заяви още Стефанов за данните в компютъра на Кристиян Бойков.

Адвокатът отхвърли всякакви въпроси за политическа връзка: „Моля да не ни замесвате в техните политически игри. Въпросът е процесуален. Да оставим политиката за политиците.“/news.bg/

Ако думите на адвоката са верни, това означава, че разследващите действат неправомерно. А това не е присъщо на хората от системата на МВР. Те спазват закона, поне по-голямата част от тях. Което означава, че може би, са получили някаква поръчка да бъде обвинен Кристиян на всяка цена. Дали е така скоро ще узнаем. Но все по-застрашителните обвинения, дори в кибертероризъм, показват, че някой по върховете не се шегува. И неговите интереси са засегнати в голяма степен. Защото вече не става дума за националната сигурност. А за нечия друга сигурност. Скоро може да стане актуален и въпросът дали изобщо е имало хакерска атака или обвиненията, в по-голямата си част, са подхвърлени, за да послужат за саморазправа с политическите опоненти.

istinata.net

Exit mobile version