Истината – Новинарският портал

Ал. Йо: Коварните фарисеи от „Да, България“ да млъкнат! СДС – това съм АЗ!

Като евродепутат от СДС, а и като политик, участвал в създаването на тази политическа сила преди 30 години, не ми е безразлично докъде може да стигне в коварната си злоба и арогантност към нас т.нар. Демократична България.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ Александър Йорданов.

„Това, че са се вманиачили, че само те са демократите в България, е добре известно. Това, че не са те демократите в България пък е повече от ясно. И не само заради червените семейни биографии на мнозина от тях. А защото демократите по принцип са хора диалогични, които могат да обединяват, да подават ръка за единодействие и разбирателство. А от Демократична България това не го могат. И не го желаят“, сподели още Йорданов.

Антидемократите имат много лица и превъплащения. В предаването „Референдум“ на БНТ атакистът Сидеров ругаеше като каруцар своите довчерашни партньори от ВМРО, макар именно с гласовете на техни избиратели той да е днес в парламента. Атанасов и Иванов от Демократична България вършат същото с претенцията, че го правят подлярски интелигентно. Те пишат донос, с който искат да спрат участието на представител на СДС в предаването „Панорама“ на БНТ. „Аргументите“ им са като „слънце“ – дребнаво интригантство.

 Основна ценност на дясното е разбирателството, добротворството и солидарността. /Сигурен ли си? Тогава защо има толкова много СДС-та, та не можем да ги изброим?

Дясното винаги протяга ръка за единодействие, а лявото е това, което винаги отблъсква. /Гениално прозрение! Но тотално невярно!/

Дясното често изпитва съмнения в собствената си правота, колебае се, търси съвет, намира компромисно решение, но има важна мисия – да не допуска до властта левите партии. В български условия това означава десните партии да водят такава политика, че да не допускат до властта БСП – нито на местно, нито на национално равнище. Лявото политическо поведение е от край до край решително. Там често се действа, без да се мисли.

Но лява или дясна е тогава мисълта на лидерите на Демократична България, когато са решили да попречат на представител на СДС да участва в „Панорама“?

Нямам представа кой от СДС е трябвало да участва в това предаване, но съм сигурен, че който и да е той, в него би защитил демократични позиции. А каква по-демократична позиция преди местните избори, освен позицията ние, демократите, да се противопоставим на амбициите на БСП да вземе кметското място в столицата, след като спечели президентския пост. Какво лошо би имало, ако от телевизионния екран и СДС, и Демократична България, и ГЕРБ, защитават тази позиция? Или от Демократична България не мислят така?

Не мога да повярвам, че са толкова отнесени от нарцистичния вихър, та живеят с илюзията, че като отстранят СДС от екрана на БНТ и автоматично техният кандидат за кмет ще бие като резултат световният рекорд на Стефка Костадинова. Но пиша тези редове, не защото си нямам работа, а защото в подличкото си дело срещу СДС т.нар. Демократична България е намесила и моето име, твърдейки че аз не съм евродепутат от СДС, а от ГЕРБ.

Това ме обижда.

Аз съм от СДС и винаги съм бил!

Аз съм СДС!

Образно казано, защото никога не съм изневерявал на идеите си.

И основната ми цел е в България лявото да бъде изхвърлено от властта на всички постове, а русофилите да бъдат обявени за врагове на демокрацията!

След тези думи на Йорданов, просто нямаме какво да добавим!

Изводите остават за вас.

 

Exit mobile version