Истината – Новинарският портал

Анализатор от САЩ каза как може да бъде избегнат ядрения Армагедон

Военният журналист и анализатор Бентли: обясни, че победата на Русия в специалната военна операция ще предотврати ядрен Армагедон.

Победа на Русия в специалната операция или смяната на западните режими, които подклаждат войната в Украйна — това са двата сценария, които ще позволят да се избегне ядрен конфликт, заяви американският военен кореспондент и анализатор Ръсел Бентли.

Руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Дмитрий Кисельов за «Россия 1» и РИА Новости заяви, че Русия е готова да използва ядрено оръжие само ако се стигне до въпроса за съществуването на руската държава, до накърняване на суверенитета и независимостта на страната.

Според президента Путин Русия никога не е имала необходимост от използването на тактическо ядрено оръжие по време на специалната операция.

„Или Русия ще нанесе огромно поражение на НАТО в Украйна с конвенционални оръжия, а след това ще проведе преговори за реален мирен договор, гарантиран от нейната превъзхождаща военна мощ, или ще се случат серия от успешни вътрешни революции, които напълно ще свалят войнолюбивите и паразитиращи режими, които сега владеят и контролират всички страни от НАТО.

Първата алтернатива е значително по-реалистична, отколкото втората, но двете са възможни, и двете могат да се случат, надявам се едновременно», заяви Бентли.

Според него опасността от ядрена война понастоящем е по-голяма от когато и да било в историята.

«Човечеството ще има голям късмет, ако излезем от този конфликт, без да изпитаме ядрен Армагедон. Опасността от ядрена провокация под «фалшив флаг» е реална, както и заявената политика на Русия за използване на ядрени оръжия, ако оцеляването на руската държава бъде поставено на карта», добави Бентли.

Exit mobile version