Истината – Новинарският портал

Асланов: Цветанов не си отива. Успя да излъже всички българи и те се вързаха

Тази партия е сглобена на база рационален интерес. Цветанов не си отива. Не мога да кажа, че той са разделя с битността си на водещ политик. От друг ъгъл ще символизира единството на партията. Това каза социологът Юрий Асланов по БТВ.

Учуден и отвратен съм от търсене на конспиративни теории. В нито един момент не допуснахме, че има един автентичен факт и дори говоренето на Цветанов заобикаля този проблем. Цветанов не говори за апартамента,  че тук има очевидна търговия с влияние. ГЕРБ не могат да анулират всички щети. Тази пиеса много пъти е играна. На публиката тя й омръзна. Проблемът не е изчезнал. В беда сме, ако свикваме с това положение. Няма гаранция, че няма да избие пак, ако по този начин си измиваме ръцете. Когато ти си публично лице, към теб аршинът трябва да е друг. Сам трябва да знаеш, че не бива да нагазваш в това поле. Трябва да знаеш, че даваш пример.

С какво се е разделил Цветанов – с един формален статут. И остава с един апартамент повече. Формално нищо не е загубил. Имам усещане, че Цветанов съвсем остава. Той беше водещ на срещата с журналистите тази сутрин . При това положение няма как да се извлекат  ползи за ГЕРБ.

Даниел Смилов допълни: Скандалът с апартаментите на властта е имиджов удар. Говори се, че с този жест на Цветанов,  ГЕРБ можели да имат позитиви. Това няма как да стане, при положение, че хората ти са хванати в неетична проява.

Цветанов остава във властта. Няма да бъде на позиция в парламента. Това не означава, че към него трябва да има реверанс от разследващите органи. Той не е частно лице, той е политик. Г-н Борисов е без дясна ръка и той носи негативи от това нещо. Като ръководител на тази партия е отговорен за това, което се е случило. Явно Цветанов е важен за ГЕРБ. Не зная доколко без него ГЕРБ няма да може да функционера. Ако една институция е читава, тя ще може да се раздели с хората. Ако бяхме в скандинавска държава, щеше да е недостатъчна оставката от депутатското място. Ако бяхме африканска държана-щеше да е много.  ГЕРБ ще направят грешка, ако оставят  Цветанов на същото ниво. Проблемът на ГЕРБ е, че градската десница няма да гласува.

Exit mobile version