Истината – Новинарският портал

Борисов и Нинова ще мерят шпаги днес в съда! Вижте за какво и кой ще победи

Бойко Борисов и Корнелия Нинова преместват битката си в съда.

Софийският градски съд днес ще разгледа гражданското дело, което  двамата лидери са завели един срещу друг.

Причина са  обидите, които двамата преди време си размениха в отсъствие на другия  в ефир.

По време на  свое участие в предаване по Нова телевизия Корнелия Нинова каза по адрес на Борисов:  „Крадецът вика: „Дръжте крадеца”. Той се почувства силно засегнат и прати адвокатите си да  заведат  дело срещу нея за клевета и неверни твърдения.

Нинова просто изслуша следващата реч на премиера и  веднага заведе контрадело  заради думи му в ефир. Той я нарече  „Госпожа лъжа” и не спря да го повтаря, а така също наблегна, че едно време била голям  активист на СДС, а после преминала в редиците на противниковия отбор.

Борисов  е предявил граждански иск за 26 000 лева, а Нинова – за 30 000 лева обезщетение за обидите.

Борисов вече беше осъден от депутатката от БСП Елена Йончева, след като той излъга българите в ефир, че е взела над 1 милион лева народни пари за репортажите си по БНТ. Адвокатът й доказа, че не е взела нито лев и и казаното от премиера е лъжа. Резултатът от делото беше потулен.

Ако Борисов бъде осъден втори път, ще излезе, че той непрекъснато лъже в ефир. Затова делото е малко, че даже и много деликатно.

В същото време прозвището „Госпожа Лъжа“ е доста сериозна обида според българска закон и ще се търсят вратички да бъде измъкнат, смятат юристи.

Други пък са сигурни, че и двете дела ще се отложат във времето по някаква правна причина, тъй като доверието в българския съд е спаднало до критичния минимум и в момента народът ще гледа съдиите под лупа.

Нинова призова премиера да излезе да се разберат „по мъжки“, но той се покри.

Exit mobile version