Истината – Новинарският портал

Борисов към БСП: Не е важно колко пари ще раздадем на безработните. Важно е, че влизаме в чакалнята на Еврозоната

Обръщам се към колегите от ляво, има време за конгреси, за политически сметки. Сега е време за обединение, защото това положение най-вероятно ще продължи много дълго.

 Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков от трибуната в НС.

 

По думите му вече месец и половина сме в извънредно положение. България и правителството са се справили чудесно.

„Защо говорим за икономика, защото България успя да овладее положението, а друго държави катастрофираха. Сега те започнаха да говорят за икономика, защото допреди дни много хора умираха. Тук можем да дадем една много ясна равносметка за лявото и дясното управление. Успяхме да съхраним някакъв резерв, които използваме в момента. До този етап държавата се справя с ресурса, които е успяла да задържи.

България продължава своя път към членството си в Еврозоната, а това е много важно“, каза още Ненков.

Борисов пък се нахвърли стръвно към социалистите, които искат да се дадат помощи на безработните и бедстващите семейства.

„Мярката 60 на 40, не е ли безвъзмездна? 173 милиона безвъзмездно грант за микрофирмите. Плюс още 170 милиона сега подготвяме. Имаме една от най-важните задачи – да запазим парите за пенсионерите, работещите, тези, които са в социалните системи – медицинските лица, полицията. Говорите за 10 млрд. кредит, но ние не сме теглили. Повярвайте ми, в момента, в който свършат парите, няма бизнесът да се притече на помощ нито на пенсионерите, нито на служителите в държавния сектор.

Като опозиция вместо да ми казвате – недей харчи парите, за да приложим плановете си, сега ме тикате да извадим милиардите, да ги раздадем и да изпаднете в шок. Много грантове даваме, но на база на възможностите.“

Типично в свой стил Борисов противопостави работещи срещу безработни, хора в работоспособна възраст и пенсионери, намеквайки, че пази парите за пенсии, земеделци и производители, млади срещу стари, столичани срещу провинция

 

Exit mobile version