Истината – Новинарският портал

Борисов ПРОВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ и в Москва! Вижте какво стана в действителност! Фактите ШОКИРАТ!

Пожеланието на Румен Радев, премиерът Борисов да оползотвори в интерес на България, създадената от държавния глава атмосфера на доверие, уважение и сътрудничество в Москва, си остана само пожелание.

Затова президентът Румен Радев бе приет топло и приятелски в руската столица. И единият ден се проведе дълга среща между него и Дмитрий Медведев, а другият ден, още по-продължителна среща, официална и неофициална, с руския президент Владимир Путин.

Това обаче, изобщо не може да се каже за премиера Борисов.

Набързо, в рамките на два-три часа, бяха проведени двете протоколни срещи. С министър-председателя Дмитрий Медведев, и с руския президент Владимир Путин.

На тези срещи не бяха подписани никакви съглашения или договори. Не беше разговаряно за нищо важно. Борисов не направи нищо полезно за България.

Ще попитате защо? Нали все пак премиерът е бил в сградата на руското правителство. Както и в Кремъл за среща с Владимир Путин?

Бил е. Но, ако питате нас, по-добре да не беше. Защото той отиде, май само за да благодари, че са го пуснали в Кремъл. Все едно са му дали гратисен билет за някой мач. Не се шегуваме. Според РИА Новости, Борисов е благодарил на Вагит Алекперов, който е председател на Лукойл, че му е дал възможност да се срещне с президента Путин?! Разбрахте ли сега кой е уредил билета на Борисов за Кремъл?

А Медведев пък казал, че времето в Москва е много подходящо за диалог. Само да не си помислите, че е слънчево. В Москва по това време бушува буря, която събаря дървета. Все едно, че и времето е против присъствието на Борисов в Русия.

Вижте само какви „въпроси“ е поставил Борисов за обсъждане в Москва. Според РИА Новости, Борисов казал, че ще се радва да се обсъдят икономическите отношения, туризма, борбата с тероризма и енергийни проекти, но само в някои сфери, в които двете страни можели да си бъдат полезни.

С други думи, нашият премиер е говорил не като ръководител на българското правителство. А като васал на ЕС.

Ами нали президентът Радев постави на първо място възобновяване на АЕЦ „Белене“ и Южен поток? В интервю за БТА днес, президентът Радев отново повтори за трите стратегически енергийни проекта и превръщането на България в енергиен център на Балканите.

Вместо това, според информация на news.bg, Борисов е споменал само три теми. Премиерът ни отишъл чак до Москва, с пари на данъкоплатците, за да говори с руският президент Владимир Путин за…Западните Балкани, за борбата с тероризма и за…Сирия.

Това е абсолютен нонсенс. Руският президент няма да седне да обсъжда с Борисов…Сирия. Това не е в компетенциите на Борисов.

Пак според РИА Новости, а тази уважавана руска информационна агенция не лъже, на срещата с Владимир Путин, Борисов казал, че България и Русия можели да си сътрудничат по-активно в сферата на туризма и селското стопанство. И нито дума за енергийните проекти.

Що се отнася до туризма, руските граждани, и без Ангелкова и Борисов, си идват в България. А селското ни стопанство не произвежда нищо освен пшеница и овес. За какво сътрудничество ще говорим?

На какво се дължи студеният прием за Борисов в Москва?

Ами много просто. Най-напред на неговата нагла, антируска демонстрация с посещението му в Украйна при Порошенко и Гройсман. И то в момент, когато Киев отново струпва войски и оръжия, с които да избива руските хора в Донбас. И когато САЩ, с помощта на Киев, готви нова провокация с уж убития от Русия, пък всъщност жив, журналист Бабченко.

Второто е фактът, че Борисов не може да взема самостоятелни решения като български премиер. Той е васал на Брюксел. И винаги повтаря, че „началниците трябва да се разберат, а той ще изпълнява, каквото му кажат“.

Затова няма да има АЕЦ „Белене“. Защото Борисов не смее да го възложи на Русия. А друга държава не може да го строи, понеже двата ядрени блока са руско производство и уникална руска технология.

Руският президент каза на Борисов в прав текст, че РФ може да строи АЕЦ „Белене“, ако българското правителство вземе решение за това. А Борисов отговаря, че си бил научил урока и искал проект „Белене“ на пазарен принцип. За какъв пазарен принцип говори Борисов, когато и на малките деца е ясно: Това, което е построено с руска технология, никой друг не може да дострои.

Следователно Борисов е отишъл в Русия само като турист. Не за да подписва договори в интерес на България.

Затова няма да има нито Южен, нито Български поток. Ще има Турски поток, както каза Борисов, цитиран от blitz.bg.

Значи, Борисов за пореден път провали надеждите на българския народ за сътрудничество и братска подкрепа с нашата сестра Русия. Това е.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version