Истината – Новинарският портал

Борисов с пръв коментар за осъждането му от Елена Йончева. „Жертва съм на конспирация!“

Премиерът Бойко Борисов се закани, че  ще обжалва делото, по което  бе осъден за лъжливи твърдения и обиди от журналистката Елена Йончева

Адвокатът на премиера  Марин Марковски каза, че  решението на  съда било съдебна грешка и твърдо заяви, че ще обжалва на втора инстанция, съобщава „Дарик“.

„Съдебното решение на Софийския районен съд за мен е съдебна грешка и г-н Бойко Борисов е осъден  без доказателства и без законно основание. Предполагам, че са намесени някакви политически симпатии и пристрастия, обаче и  съдиите ни не са  съвършени хора. По друг начин не мога да си обясня тази присъда, тъй като за мен  доказателствата са, че г-н Борисов не е извършил нещо нередно и няма никаква обида в изказванията му.

Затова ние ще обжалваме. Сигурен съм, че втората инстанция ще ни даде пълната възможност да представим нашите доказателства, че е извършена съдебна грешка, която ще бъде поправена и справедливостта ще възтържествува“ каза убедено адвокатът на убийците и най-големите престъпници у нас.

Бойко Борисов и ГЕРБ бяха  осъдени да платят 5000 лева на депутатката от БСП и журналист Елена Йончева. Решението бе на съдия Иво Вътев от Софийския районен съд. Йончева заведе дело срещу Борисов и ръководената от него партия,  заради изказвания  на Борисов по време на предизборната кампания миналата година. Тогава на партийно събиране пред много хора той заяви в Бургас, че Елена Йончева и „изяла“ милиони държавни пари, за да си прави  репортажите зад граница и е била финансирана пряко от бюджета.

Тогава Йончева извади документи, че не е получила нито лев от БНТ за командировките си, ръководството на телевизията подкрепи думите й, а тя обяви,  че ще съди премиера за клевета и съзнателно уронване на престижа й по време на кампания.

Решението на съда е от 17 май и  Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева  обезщетение от 5000 лева, както и разноски по процеса.

В няколко сайта вчера бе написано, че Борисов бил бесен от решението и заявил, че е жертва на конспирация от негови политически противници, които целели да го дискредитират.

Искат и да си дам оставката, ама много ще чакат, няма да им направя този кеф, коментира типично в свой стил премиерът.

Станислава Славова , istinata.net

Exit mobile version