Истината – Новинарският портал

Боян Чуков: Кого и колко пъти ще избират за президент, си е работа на руснаците

Няма сериозен анализатор, който да е бил изненадан от съобщението в петък, че руският президент Владимир Владимирович Путин ще се кандидатира за пети мандат. Не се очакват изненади. Ще бъде преизбран.

Всеки народ живее съгласно своя цивилизационен код, който е бил създаден от неговите прадеди. И на негова база организира своя социално-политико-икономически живот. Опитите за „прехвърляне“ (избор) от цивилизация на цивилизация, подобно на лекомислена цветарка, винаги водят до национална катастрофа. Или още по-лошо, до загуба на държава. Никой не сменя с избори държавния глава във Великобритания, която няма конституция. Не я критикуват, че е монархия. Това си е работа на британците. Нито някой „демократ“ оплакваше шумно преди време колко години Меркел бе начело на Германия. Това си е работа на германците. Кой ще избират и колко пъти руснаците си е тяхна работа.

Но това са само досадни шрихи и бъгове от „света изграден на правила“ made in USA, които са заседнали дълбоко в мозъците на лауреатите с евроатлантическа окраска и финикийска проекция. В руската история ще остане релефно откроен периодът, в който страната е била управлявана от Владимир Владимирович Путин. Така както в историята на САЩ ще остане режимът на Байдън, който превърна окончателно една велика страна в Империя на лъжата.

Да! Режимът, а не управлението. Или по-точно етикетът „Байдън“, зад който се крие „дълбочинната държава“ взела на ръчно управление американските институции. Войната в Украйна се наложи като определящо събитие в политическия живот на Владимир Владимирович. Първоначално бе налице определена погрешна оценка за мащабите и характера на СВО, но после бързо РФ под ръководството на руския президент се адаптира към новите реалности. Не само на фронта, но и в рязко променилата се обстановка в света. Бързите и гъвкави военни решения на Владимир Владимирович в края на миналата година позволиха на руската армия да обърне обстановката на фронта в полза на Москва. Сега на колективният Байдън не му остава нищо друго освен да удължи конфликта. Възможно най-дълго до 2024 г. за да обезкърви Русия по формулата „а ла Афганистан“. Но както казват у нас – „надай се Цоко!“.

Зеленски става все по-токсичен за предизборното освежаване на етикета „Байдън и син“ предвид техните бизнес-корупционни авантюри в Киевска Рус. И натрупаните за тях епистоларни компромати. Които не е известно кога могат да изкочат публично. Зеленски колкото и парадоксално да звучи „държи“ Байдън с една камара компромати. Незалежната постепенно се превръща в „черна дупка“ за Вашингтон. Това е причината в последно време режимът на Байдън да размахва ядрената томахавка и да плаши света. Блъф! „Дълбочинната държава“ днес в ускорени темпове чрез своя мощен инструмент в лицето на американската държава хаотизира света. Но паралелно на този процес върви хаотизиране и сриване на самите САЩ, по подобие на перестройката в СССР.

Голяма част от руският елит и множеството обикновени руснаци, без шумните западни грантоеди, предатели, корупционери и обикновени „полезни идиоти“, искат Владимир Владимирович да остане на власт до 2030 г. Последният спести на руснаците обичайните лишения на „военната икономика“. Магазините в Русия са пълни с всякакви стоки. Известният индийски геополитик и бивш висш дипломат Н. Пр. Бадракумар написа на 10 декември в своя блог: „ В действителност постиженията на Путин са работещи и неговото оставане на власт е предпоставка за повторно появяване на Русия като „суперсила“, надминаваща дори Съветския съюз в някои отношения при обстоятелства, които са толкова предизвикателни…“.

В света расте конфронтацията между двата геополитически принципа, а именно англосаксонския, или островния, „разделяй и владей“ и континенталния „обединявай и води“, твърди Наришкин ръководител на руското външно разузнаване. Според него „арабският свят“ ще стане „ключова арена на борбата за нов световен ред“ през 2024 г. Събитията в ивицата Газа и Близкия Изток дават сериозно основание за тази хипотеза. Посрещането на Владимир Владимирович в ОАЕ и Саудитска Арабия бе холивудско. Като на световен герой. За протокола: Самолетът на руския президент бе съпровождан от 4 изстребителя Су-35, 4-то ++ поколение.

Злите езици твърдят, че когато самолетът на Владимир Владимирович е прелитал в относителна близост до един американски самолетоносач в региона… самолетите на неговата палуба не са могли да излитат поради тотален блокаж на бордовата електронна апаратура…

 

Следете Trud Ne
Exit mobile version