Истината – Новинарският портал

Валентин Радев с култово изказване: От „Грипен“ щяхме да купим само това, което лети, а сега купуваме по-хубавото!

„Загубваме голямата картина, не виждаме, че със сделката за Ф-16 се доближаваме до нашия стратегически партньор и обвиненията са толкова несъстоятелни, че ние сме в Европейския съюз, а Евросъюзът произвежда също самолети, и защо трябва да отиваме в Щатите и да инвестираме в тяхната икономика. Ами, много просто.

Това каза пред БНР Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и бивш вътрешен министър, по темата за отхвърленото вето на президента върху договорите за придобиване на изтребителите Ф-16. „Десетилетия сме инвестирали във военната икономика на Европа.

Сега ние купуваме най-добрите самолети. От САЩ чакаме защитата, защото САЩ са фронтменът на НАТО“, допълни бившият вътрешен министър.  В предаването „Преди всички“ Радев подчерта, че инвестицията за Ф-16 е една от най-мащабните, които държавата е правила досега. „Искам да попитам защо всички, които ни критикуват, не говорят за това какво би се случило, ако сделката беше за „Грипен“. При сделка с „Грипен“ ние купуваме само платформата, тоест онова, което лети.

Те ни го предлагат без въоръжение, без комуникация, без всичко останало, за което после трябва да се договаряме с трети страни и за още пари“, обясни народният представител на ГЕРБ.  „Цената е в пъти по-висока и то за нещо, което не е толкова качествено. Най-доброто, което можем да направим с парите, които имаме, е Ф-16. И това е свързано с доверието към нашите партньори“, заключи той.
Откъде бившият ВМР министър при това с оставка поради некадърност знае всичко това, е загадка.

Кога е станал спец по авиация, също е загадка.

Ако е същият спец, какъвто беше и по криминалните дела, язък за изказването.

А откритието, че ще купуваме нещо, което лети, просто е за Гинес!

Exit mobile version