Истината – Новинарският портал

Вежди Рашидов: Цацаров ще вдигне високо авторитета на КПКОНПИ, както вдигна и летвата на прокуратурата

„Изборът на Цацаров е много важен и сега ще ви обясня защо. Никой в залата и извън нея не може да каже, че Цацаров не е висока летва професионалист. Той вдигна много високо професионалната летва на българската прокуратура в годините на своя мандат и това е човекът, който през цялото време демонстрираше надпартийност и професионализъм“, сподели Вежди Рашидов пред новинарски сайт.

„В момента, когато трябваше да го гласуваме за шеф на КПКОНПИ, онова което много злонамерено се ползва са неговите думи „да събудим катакомби“. Това е метафора и е жалко, че много хора не я разбират. Трябва по-често да четат стихове и литература, за да разберат, че метафората е форма на изказ“, допълни депутатът от ГЕРБ.

„Цацаров е прав текст каза: „Както високо е вдигната летвата на българската прокуратура, време е да се вдигне авторитета и на тази комисия, която е много важна“. И като имаме предвид, че е един принципен човек, няма грам съмнение, че той е тази марка, която ще направи една добра и надпартийна силна комисия. Дълбоко вярвам на този човек. Разбира се, всички имаме нужда от силна комисия и той ще вдигне на много високо ниво авторитета й“, обясни още той.  Рашидов бе категоричен, че очакванията към Цацаров са същите до сега.

„Той е такъв тип човек. Вдигна тази летва и се надяваме, че ще бъде същото и в тази комисия. Това е и поводът аз лично да гласувам за него. Държавата вече е стигнала до там, че трябва да се родят принципните хора. Тези, които наистина желаят да правим държава. Тя е необходима на всички ни и той го доказа в един много дълъг мандат като главен прокурор“, каза той.  Народният представител от ГЕРБ пожела следващият главен прокурор да не сваля летвата, която Цацаров е вдигнал и посочи, че прокуратурата вече е видима и разпознаваема и трябва да продължи да се работи в тази насока.

„Няма значение, че двамата не са еднакви характери, защото не могат да бъдат. Единият имаше лостовете на силните думи, а другият има лостовете на силните действия. Крайният резултат е най-важен – да имаме държава, в която да има работеща правосъдна система“, заключи той.

Дотук добре.

Но каква летва е вдигнал Цацаров, не знаем.

Каква ще вдига, също не знаем.

Единственото, което знаем е, че обеща да събуди КПКОНПИ.

Което значи, че комисията е била в дълбок сън.

Ще успее ли, тепърва ще видим.

Но ако съдим по резултатите от прокуратурата, малко се съмняваме.

Exit mobile version