Владимир Путин нанася мощен удар на САЩ и Запада! Няма да повярвате какво се случва!

Свят

Руският президент предложи да бъдат отменени разплащанията в долари и евро между страните от Общността на независимите държави/ОНД/.

Текстът на новата законодателна инициатива се появи на уебсайта на руския президент Владимир Путин. Според законодателния проект, ще бъде създаден механизъм на територията на страните от Общността на независимите държави (ОНД), който да позволи на членовете на съюза да се откажат от долара и еврото при взаимните разплащания.

В резултат на инициативата на президента на Руската федерация, валутните пазари на страните от Общността на независимите държави ще получат допълнителен стимул за развитие. И като следствие от това развитие, националните валути ще участват повече в междубанковите операции, което ще доведе до повишаване на тяхната ликвидност на международните пазари.

Подобни мерки ще създадат предпоставки за максимално развитие на пазарите, търгуващи в национална валута, което ще допринесе за развитие на инвестициите, търговията и икономическото сътрудничество между страните от ОНД. А това пък от своя страна, ще увеличи финансовата стабилност на страните от региона.

В същото време, можем да очакваме намаляване финансирането на американската икономика, което финансиране се дължи на използването на долара в разплащанията между страните-членки на Общността на независимите държави/ОНД/, както и на разплащанията в долари между държавите в другите части на света.

Ето това се нарича мощен удар по американската икономика, защото страните от ОНД са много голям пазар. А сега, с реализирането на идеите на Владимир Путин, този пазар вече няма да работи за американската икономика, а ще работи само за икономиките на страните-членки от Общността на независимите държави.

Това е вторият, вече икономически отговор, който харизматичният руски президент дава на опитите на САЩ и НАТО да обградят Руската федерация с военни бази. Първият отговор, както знаем, е военният. Русия създаде изключително мощни оръжия, които дори американците нямат. И по този начин, принуди САЩ само да хабят време и пари, за да обграждат Русия с войски, които обаче не могат да направят нищо. А ако рекат да пристъпят и на крачка в територията на Русия, много е възможно да се изпарят, както навремето се изпариха двете китайски дивизии, които искаха да нахлуят на територията на Съветския съюз.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *