Истината – Новинарският портал

ВМРО заподозря президента в национално предателство, заради изборните секции в Турция!

Преди шест века разединението предаде страната ни в ръцете на турците. Ние допуснахме това да се случи и сега – през 2021 г.?

Това каза вицепремиерът, военен министър в оставка и председател на ВМРО Красимир Каракачанов по повод обнародваните от президента Румен Радев промени в Изборния кодекс, в навечерието на честванията от Априлското въстание, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ето как Каракачанов обоснова тезата си, че трябва да се наложи вето на тези промени, които дават право на съседна Турция да направи неограничен брой избирателни секции:

Преди няколко дни Народното събрание прие скандални промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията на броя изборни секции в страните извън Европейския съюз. Отговорността вече е Ваша – Вие трябваше да спрете това, започва Каракачанов.

Ще бъда съвсем прям: просто прочетете докладите от службите, които аз и Вие получаваме. И ще знаете добре какво означава възможността за безразборно отваряне на секции в Турция.

Всъщност, знам, че ги четете. И както Ви е известно, в Турция в момента има над 350 хиляди изселници от България, които имат българско гражданство. И – както сте много добре запознат – те се финансират и организират от турската държава и специалните ѝ служби, и са елемент на турската политика на неоосманизма. И това е така от десетки години. Да припомням ли кой финансира мюсюлманското изповедание в България? А да припомням ли цитатите на Вашия колега Ердоган къде се намират България и Балканите в неговите „духовни предели“?

Вие не спряхте тези антибългарски промени в Изборния кодекс, затова остава съмнението, че единственото, което Ви е интересувало в това Народно събрание, е да подготвите удобни за Вас изборни правила. Истината, господин президент, обаче е, че в крайна сметка те пак ще бъдат удобни най-вече за Турция. Защото от всичко, което се обсъждаше, накрая се приема единствено отварянето на нови секции в Турция и директното елиминиране на ВМРО от изборната администрация. Защото била представена само в Европарламента. И ние можехме да елиминираме по същия начин, представените до вчера само в Европарламента, партии от „Демократична България“. Но не го направихме.

Не го направихме, защото не вярваме в реваншизма и разделението. Преди шест века това разделение погуби държавата ни. И я предаде на тези същите, на които сега ще отваряме нови секции. С благовидния предлог, че трябва да гласуват сънародниците ни във Великобритания и САЩ. А защо тогава нашите страстни „демократи“ не въведат критерий за демократичност, когато отварят секции извън ЕС? Защото едно са Великобритания и САЩ, съвсем друго е днешна Турция. Но нашите демократи нямат против – защото продължават да играят същата игра на взаимна мобилизация на електоратите с ДПС.

 

Нещо повече. След като отворят вратата за неоосманистка Турция, те ще отстъпят и на антибългарската политика на Скопие, ще узаконят дори еднополовите бракове!

Господин президент, питам се след всичко това, дали въобще има смисъл да продължаваме модернизацията на българската армия – след като някой е готов да отвори вратите пред реалните външни заплахи за сигурността на България.

И Вие вероятно ще застанете съвсем скоро да отбележим годишнината от Априлското въстание. Защо въобще умираха въстаниците? За какво бяха тези 30 хиляди цивилни жертви и пирамидата от черепи в Батак? За да може конюнктурни политици днес да се редят пред камерите на честванията, а през това време да предават страната си!?

Това е върхът на националното падение!

Аз няма да застана там! А Вие решавайте!

Exit mobile version