Истината – Новинарският портал

Галъп интернешънъл разкри шокиращи факти за големите национални медии! !

Мнозинството от българите заявяват, че не вярват на големите национални медии.

Това показва ново изследване на световната асоциация „Галъп интернешънъл“.

Вярват ли българите на националните медии? Оказва се, че 48% се доверяват, но „до определена степен“, а 30% изобщо не вярват. 16% на сто пък казват, че обикновено се доверяват.

Българите се уповават повече на родните медии, но не национални, отколкото на международните медии, сочи статистиката. 45% казват, че вярват на световните телевизии, вестници и радиа донякъде, а 24% са мнителни./ epicenter.bg/

Ето ви статистика, която е убийствена за мейнстриймовските медии. Защото те отдавна се силят да преиначат и изопачат събитията, които стават по света. Наричат опълченците в Донбас терористи, срещу които правителства организират антитерористични акции, все едно те не се борят за човешките си права, а са някакви отрепки, които нямат право на глас. В България хвалят до премала „подвизите“ на Борисов и „опозиция“ за тях е мръсна дума. Накратко, изопачават събитията в полза на управляващите в страната, както и в полза на големите транснационални компании, чиито слуги са всъщност. И на всичко отгоре, с американско нахалство обявяват всяка друга информация за „фалшива новина“. И се опитват да я неглижират по всякакви начини. Затова хората в България не им вярват и търсят други, по достоверни източници, които да им кажат истината за събитията.

И лошото за големите медии е, че не могат да скрият истината, колкото и да искат. Просто в ерата на интернет това е невъзможно. И монополът върху информацията вече не е само в западните медии. Въобще монополите един по един отпадат и отиват в небитието. Понеже, както казва Владимир Путин, светът става многополярен. И вече не е подчинен на САЩ.

Какво означава това, че само 16% „обикновено вярват“ на националните медии? Ами казано с думи прости“, това означава, че почти никой вече не вярва на полуистините, дезинформацията и откровените лъжи, които те разпространяват. Защото останалите 84% заявяват открито, че не вярват на националните медии. В това отношение българите са много по-критични, защото сме умен и обичащ истината народ. И сме много съобразителни и изобретателни. И винаги намираме начин да се докопаме до истината. Колкото и да я крият в дън земя.

Така че, нека националните медии да си влязат в ролята и да станат наистина национални. Тоест, медии, които отразяват истината за събитията в нашата родина. Да бъдат медии, които не слугуват на никого. А търсят истината за своя народ и за света.Само тогава те ще върнат доверието на хората към себе си. Иначе историята ще ги забрави.

А може и просто да ги заклейми.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version