Истината – Новинарският портал

Георги Харизанов: Радвам се, че имаме парламент, в който липсват социалисти!

,,БСП изпадна в унизителна ситуация благодарение на Корнелия Нинова, защото лично аз за първи път виждам някой да вади партията си от политическия живот на страната два месеца преди изборите.

Явно г-жа Нинова се стреми да бъде иновативна и да продължава да прави политики на инат“, коментира политическият анализатор Георги Харизанов.

,,Не смятам, че сегашното им излизане от парламента има нещо общо с решението на ГЕРБ да преразгледат решението си по Изборния кодекс, така както всъщност и оставката на вицепремиера Валери Симеонов няма нищо общо с второто им напускане на пленарната зала. Но знаете ли, по-скоро се радвам, че се присъединихме към държавите, в чийто парламент няма социалисти“, допълни анализаторът.

Радостта на господина обаче е малко прибързана.

Не ни се струва нормално да имаме парламент, в който няма не само социалисти, но липсва  и опозиция.

Не ни се струва нормално да няма социалисти, но да има една етническа партия и три националистически.

Още повече не ни се струва нормално етническата плюс националистите да гласуват заедно по един и същи начин, понякога направо анблок. И то да гласуват за управляващата партия, чиято платформа не съвпада с тяхната!

Не е нормално България да се управлява от депутати, които са сто процента съгласни с правителството и играят заедно с него.

Затова БСП или трябва да се върне в парламента, или да се направят нови избори.

Парламент без опозиция винаги слугува на управляващите.

Защо ни спестихте това, г-н Харизанов?

Exit mobile version