Истината – Новинарският портал

Граждани питат Мутафчийски дали има натиск от страна на Борисов да не се тестват най-рисковите групи?!

Г-н Мутафчийски, има ли натиск от страна на премиера Борисов да НЕ се тестват хората на първа „бойна“ линия, за да НЕ се откриват заразени, и да може той да се хвали как го давали за пример в Европа, че в България има малко заразени?

Този и още много други въпроси задават загрижени хора в социалните мрежи към шефа на Националния оперативен щаб за борба с епидемията от коронавирус.

Г-н Мутафчийски, след като не тествате най-рисковите групи, а това са тези, които са контактували с доказано заразени, както и медиците от първа линия, то как тогава установявате броя на заразените и как въобще установявате заразени? На това, че не се правят тестове на най-рисковите групи ли се дължи ниският брой на случаите, които обявявате официално, че са заразени?

Г-н Мутафчийски, осигурена ли е държавата с достатъчен брой тестове, реактиви и консумативи? Премиерът Бойко Борисов заяви, че след изчерпване на наличните 7000 теста повече няма да се правят тестове, а държавата ще действа по „друга формула“. Бихте ли обяснили на всички граждани каква е тази формула и влезли ли сме вече в такъв режим?

Г-н Мутафчийски, вярно ли е, е оглавявания от вас Щаб е издал инструкции до РЗИ да НЕ се взимат проби от контактните с доказано заразени с коронавирус граждани и медици? Това са най-рисковите групи, ако тях не тествате, кого тествате тогава? Само депутати, министри, олигарси, техните близки и най-тежките случаи ли?

Тези и още много други въпроси задават хората от социалните мрежи, но отговор не получават никакъв. Дано в най-скоро време властта да се размърда и да отговори на тези жизнено важни за всички българи въпроси. Иначе ще сме принудени да мислим, че хората, които са на власт умишлено скриват нещата.

Exit mobile version