Григор Здравков разкри невероятни злоупотреби на правителството на ГЕРБ по време на пандемията: У нас са внасяни чифт калцуни за 6 долара, които струват по 6 стотинки

България отблизо
У нас са били внасяни чифт калцуни за 6 долара, а те струват по 6 стотинки. Това разкри пред „Евроком“ председателят на Легия „Антимафия“ Григор Здравков. По думите му нарушения като тези са били правени със съдействието на прокуратурата, от където на него му е било отговорено, че няма извършени престъпления. Здравков уточни, че е подал сигналите през месец март 2020 година.

„Най-фрапиращото нещо е, че респиратори, които са стрували милион и половина лева, можеш да ги намериш на цена и тогава, и сега между 10-16 000 долара. Те са закупени всеки за по 30 000 евро“, посочи експертът.

 

Специалистът изтъкна още, че всички тези документи са били налични и проверявани от ГДБОП в отдела за контрабанда. В тази връзка Здравков настоява да стане ясно кои са лицата, които са извършвали тези проверки.

 

Гост в студиото на Сашо Диков бе и заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров, който разкри за драстична непрозрачност при закупуване на предпазни средства. Той обясни, че става дума за закупуване на скъпи и некачествени маски от Китай. По думите му злоупотребите са били открити и при вземането на най-популярното лекарство, служещо за лечение при коронавирус.

 

„Излиза, че за няколко договора, които са с Китай и Турция е процедирано по следния начин: не се знае откъде са постъпвали оферти за тези всички продукти, всички са пристигали при зам.-министър Начева, ако изобщо е имало такива оферти, освен това, когато е тръгвало да се купува не е била сформирана работна група, нито е било изискано от някой специалист поне да определи минимални изисквания“, обясни Петров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *