Истината – Новинарският портал

Дариткова с теория на конспирацията: Ето какво измисли!

„Нещата за България се развиват добре – ние сме на прага на встъпване в чакалнята на еврозоната. Това говори за икономическа и финансова стабилност на страната.

Ако всички партии имат консенсус за влизане в еврозоната, очаква се държавният глава също да бъде въвлечен в тази идея. Би следвало той да бъде в подкрепа на това усилие на България. Разстроена съм от некомпетентното му изказване – няма нищо, което е прокарано тихомълком. Има ясни преговори с Европейската централна банка”.

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира пред Нова телевизия обръщението на президента Румен Радев към народа, в което каза, че „снема доверие от правителството, защото не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в обществото“.

„Имаше създадено известно напрежение, по повод на едни предложения, които се изясни, че са във връзка с необходими промени в закона. Това приключи с едно решение на Народното събрание, което беше прието от почти всички парламентарни групи.Президентът трябва да се е запознал с него”, добави тя.

„Ние разсъждаваме защо точно сега президентът насочи своето недоверие към правителството. Явно има нещо, което той не казва. Правителството е излъчено от парламента. Дали той е изрази недоверие към него или към българските граждани, които подкрепиха управляващите партии?

Това е въпросът – защо точно сега? За нас това е необяснимото – защо избра точно този момент президента. Това анализираме в момента. Наистина може да се размишлява. От една страна вотът на недоверие не успя, имаме достатъчно парламентарно мнозинство. Тоест няма условия за парламентарна криза и неподкрепа на кабинета”, обясни тя.

Затова не мога да приема нито един от упреците на президента. Изказването му беше преднамерено търсене на политическа криза.

Exit mobile version