Истината – Новинарският портал

Ето тайното руско оръжие, което ще измени завинаги баланса на силите!

Русия създаде много нови оръжия, които принудиха САЩ да се съобразяват с руската мощ и да забравят за своето предишно доминиране в света. 

Но това ново руско оръжие ликвидира превъзходството на Вашингтон дори там, където Америка се считаше за абсолютен лидер – в океаните и моретата. Достатъчно е да си спомним за Шестия американски флот, чиито огромни самолетоносачи браздяха гордо и безочливо океанската шир. Само с един замах, обаче, Руската федерация  премахна, доста дълго продължилото американско превъзходство.

И това се случи, когато на бял свят се появи новата уникална противокорабна руска ракета Циркон. Достатъчно е да споменем само за три нейни смайващи характеристики, за да стане ясно на всеки, че САЩ вече не са повелители на моретата и океаните.

Тези характеристики разкрива руският военен експерт от списание „Арсенал Отечества“ Алексей Леонков.

Най-напред, посочва той, тази противокорабна ракета лети с главозамайващата хиперзвукова скорост от 8 до 10 маха. При това, по време на полета, тя е способна да порази надводна цел с невероятна точност и на разстояние от 500 до 1000 километра, че и повече.

Второ, ако американските кораби опитат да прихванат само една ракета Циркон, на тях ще им трябват не по-малко от 10 – 12 зенитни ракети. Но и при този твърде голям разход на ракети, прихващането на противокорабния хиперзвуков снаряд Циркон, изобщо не е гарантирано.

Трето, Циркон изобщо не реагира на активното противодействие на комплексите за радиоелектронна борба. Което на практика означава, че руската хиперзвукова ракета изобщо не може да бъде свалена.

И като последен удар, от руското министерство на отбраната съобщиха, че в най-скоро време, девет руски подводници от клас „Антей“ ще бъдат снабдени с новата уникална хиперзвукова ракета Циркон. Припомняме, че преди няколко дни, министърът на отбраната Сергей Шойгу заповяда да се увеличи количеството на корабите, въоръжени с ракети Циркон и Калибър.

А това, както казва руският военен експерт Алексей Леонков, кардинално и завинаги ще промени баланса на силите в океаните и моретата.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Exit mobile version