Истината – Новинарският портал

Зловещо: САЩ се готвят да атакуват Русия!

САЩ планират да проведат атаки срещу цялата електроенергийна система на Русия.

За това в интервю за руската Федерална информационна агенция/ФАН/, съобщи председателят на Фондацията за защита на националните ценности в РФ, Александър Малкевич.

По думите на общественика, предлог за това ще станат многобройните и непрекъснати изявления на висши служители и конгресмени, които заливат американското общество с безпочвени твърдения, че Русия заплашвала американската сигурност. По-конкретно се озвучава митът, че „руската кибер войска“ заплашвала критичната инфраструктура на Съединените щати.

„Бях свидетел на такива лекции в САЩ”, каза членът на Обществената камара на Руската федерация. – Виждаме, че за американците е изгодно да  разпространяват небивалици за „руската заплаха“. А всъщност, истината е, че самите американци се готвят да атакуват Русия „по целия периметър на нашата енергийна система“.

Те са готови да нападнат РФ. Нещо повече. Те не го крият – на 15 юни „Ню Йорк Таймс“ писа за това. Американците са готови и твърдят, че Русия се внедрявала в информационните системи на САЩ и ги атакувала. “ Разбира се, няма никакви доказателства, че Русия била проникнала в информационните системи на САЩ. Но, както знаете, на американците доказателства не им трябват. Те просто си избират твърдение, което обслужва техните моментни интереси, и го разпространяват по цял свят, без срам и свян.

„Ситуацията е мрачна. Щом американците откровено си признават, че подготвят мащабна кибер-война с нас, ние трябва да намерим нужните технологични решения и да изградим в съкратени срокове мащабна линия за отбрана”, подчерта Малкевич.

Припомняме, че всички бяхме свидетели как през март тази година, по време на протести, вдъхновени от Запада, в Каракас, столицата на Венецуела и в повечето региони на страната, беше прекъснато електрозахранването. И прекъсването трая доста дълго време. Според Националната електрическа компания на Венецуела, причината за инцидента е саботаж, подготвен от външни разузнавателни служби. 

Но Вашингтон не е уцелил страната, срещу която да започне своите кибератаки. Защото знаем от историята, че всичко, което Русия си е поставила за цел, е било изпълнявано не само в кратки срокове, непостижими за другите държави, но и създаденото е било винаги изключително качествено и без аналог в света. Така ще стане и сега. Русия вече е започнала изграждането на своите защитни линии. А за американците ще остане само да научат по трудния начин, че не трябва да опитват никакви провокации срещу велика Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version