Истината – Новинарският портал

Извънредно! Доган се закани! Сваляме правителството! Вижте условията, които постави

Скандалът с ЧЕЗ може  да предизвика големи трусове в управлението.
Това били думите на почетният лидер на ДПС  Ахмед Доган по време на извънредната сбирка на ръководството на движението.

Спешното заседание, което бе свикано в Сараите в квартал Бояна продължило близо четири часа и било посветено изцяло на скандалите с ЧЕЗ. Според присъствали на събитието,  Доган попитал в прав текст  дали Делян Пеевски е замесен по някакъв начин в горещата сделка. След като депутатът се заклел, че този път не участва в далаверата с ЧЕЗ нито лично, нито чрез подставени лица, почетният председател изригнал, че държавата върви към провал и юздите отвсякъде са изтървани.

Бурята около сделката по продажбата на ЧЕЗ и появата на сякаш падналата от небето  Гинка от Пазарджик била последната капка в морето от компромиси. Нашият кредит на доверие се изчерпа, гневял се ДПС – лидерът и се заканил за втори път, че оттегля подкрепата си към ГЕРБ, която всъщност не била подкрепа, а толеранс.

Пред медиите официалният лидер на движението  Карадайъ пък заяви, че скандалът с продажбата на енерго разпределителното дружество този път няма да завърши само с оставката на Теменужка Петкова. Тепърва щяло да се умува какви ответни мерки да се вземат, но нещата в страната не можели да продължават така.

Според присъстващите на тайното заседание, европредседателството не е подходящо време  за оставка на правителството, обаче при подобни сурепскандали трябва да не гърми само един бушон – министърът н енергетиката, а да се извършат радикални промени в кабинета и да се накажат мълчаливите съучастници в скандала.  Никой не повярвал, че Петкова на своя глава е разрешила скандалната сделка. Ако не се стигне до дъното на тази далавера и виновните не бъдат наказани и изгонени от постовете им, то трябва да се върви  към предсрочни избори, решили депесарите.

 

Доган дал срок до 6 март да му бъде  докладвано  какви са настроенията в структурите на движението. След това  ще се проведе ново заседание и ще бъде взето окончателно решение дали ДПС ще сваля правителството или ще поиска да бъде коректив и да сложи свои министри или други длъжностни лица в управлението, издаде Карадайъ.

Припомняме, че това е вторият път, в който шефът на ДПС се заканва, че ще свали Борисов.

В края на януари той заяви, че не вижда никаква промяна в България  през последните години, че хората живеят бедно и в несигурност, че пропастта между бедни и богати се задълбочава, че са забатачени образованието, здравеопазването, социалната политика. Че страната е пропита от корупция. И постави на Борисов условия да се държи като държавник и да вдигне доходите на хората, както и да си спази предизборните обещания.

А той взе, че скочи с двата крака в далаверата ЧЕЗ.

Днес  се срещна с Гинка, обаче Карадайъ лаконично коментира. Чакаме действия, а не приказки.

С две думи: „Късно е, либе, за китка!“

Ще падне ли китката на Борисов?

Зависи от Доган!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Exit mobile version