Истината – Новинарският портал

Извънредно! Стефан Софиянски прави обществен комитет да сваля Борисов! Бил мек…Вижте ИСТИНАТА САМО ТУК!

Пред България се отваря голяма възможност, историческа възможност хората да станат богати.

Това изтърси в ефир бившият кмет на София Стефан Софиянски.

И понеже не остана нищо свято и несдъвкано, ексслужебният премиер се метна на валутния борд. Стабилността на България се крепи главно на валутния борд. Но ако едно правителство е по-смело и по-отговорно  би го отменило.

Целта? Ами да приемем еврото.  За еврозoната пред България имало  две възможности – да влезе с валутен борд или да се откачим от  борда.

Аз съм за втория вариант, обяви Софиянски. Първият е скучен и рутинен, защото и сега сме обвързани с еврото. Вторият обаче  дава свобода на България сама  да определи курса на националната ни валута към еврото, дава  по-сериозни  възможности на икономиката и на банките и отменя забраните, които бордът е въвел. Иначе ще  влезем с два лева за евро и ще продължим да сме последни в ЕС и най-бедни.

Пред Софиянски изобщо не стои въпроса да влизаме или не в Шенген. За него ние сме си вече вътре, било въпрос да две-три години да се изчистят някои дребни подробности и да се намърдаме с фанфари и духовата музика в еврозоната и да  станем неразделна част от Европа.

Още по-авторитетно! Да влезем при разменен курс лев за евро!  Това било напълно възможно, ако се проведат някои реформи и се прояви необходимата твърдост, твърди трикратният кмет на София. Какви реформи и икономистите даже не разбраха. Но важното е да се появи светлина в тунела и народът да повярва, че е възможна размяна левче-евро.

А колкото и да е лъган, народът лесно може да повярва и на това. Колкото и трезво да му обясняват специалисти, че няма как да стане.

Българите са толкова разделени и толкова зомбирани, че като нищо ще вземат да излязат на митинг и да скандират „Искаме си еврото“. Особено ако някой преди това плати добре на инициаторите на митингите и преведе едни хубави суми на едни НПО-та, които са винаги готови на протест. Срещу съответната цена.

Бойко Борисов и правителството му са слаби, не могат да вземат такива решения. Не са силно правителство – влияят се от мнението на народа, от слухове, от съпротивата на хората, които се страхуват от въвеждането на европейската валута, каза бившият служебен министър-председател. И изплю камъчето:

Смятам, че трябва да основем един обществен комитет за въвеждането на еврото в България. Комитет от икономисти и специалисти.

Той трябва да има и политически функции и да изиграе ролята на разяснител и просветител и да подготви хората в България и бизнеса за влизането в еврозоната!

С две думи лъснаха амбициите на Софиянски, зад когото стоят сините партии.

Първо се прави обществен комитет, кой знае защо с политическа окраска, след това народът се омайва от сладки приказки и небивалици как едно евро ще е един лев, а най-накрая се сваля правителството на Борисов, което се оказало меко и некадърно да ни вкара в Шенген.

Междувременно, докато народът е в еуфория, или в шок, СДС свалят Борисов и се връщат във властта на бял кон.

Е, малко пооцапан, но все пак кон…

Софиянски и хората му отдавна търсят реванш и виждат златна възможност за това чрез уж невинно комитетче.

Накрая богатите стават още по-богати, бедните още по-бедни.

Но на кого му пука?

Бедни политици няма!

Останалото е без значение.

Автор Станислава Славова , istinata.net

Exit mobile version