Истината – Новинарският портал

Изненада: ДПС иска да бабува на протестно правителство и да се намърда през задния вход във властта!

Инструментът за детрониране на ГЕРБ е именно съставяне на правителство на протеста. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай по Нова нюз.

 

ГЕРБ вече не са тази политическа сила, която бяха. Те са губещата политическа формация. В момента са разклатени устоите й, а партиите на промяната трябва да направят това отместване, така че да я пратят тази  политическа формация на мястото, което й се полага, добави Аталай.

Но като че ли много по-вероятно от всичко е да отидем на нови избори. „Тук имаме предвид и засилената дейност на различни дами в парламента, които се надпреварват да внасят в парламента едни проекти, бързайки с промяна на изборния кодекс, които нямат нищо общо с визията и развитието на държавата“, каза Аталай.

Ако се състави едно правителство на протеста, с ясни цели, с ясна визия и програма, ние в ДПС сме готови както за разговори, така и да подкрепим такова правителство, добави той.

Ако ни дадат на нас третия мандат, бъдете сигурни, ще подходим най-отговорно. Ще вземе мандата, ще предложим план за развитието на страната, ще направим всичко възможно да възстановим диалога  и да започнем да надграждаме.

Само да припомним, че Аталай умишлено и цинично се опитва да вкара ДПС отново във властта, и то отново през задния вход.

Затова съвсем естествено възниква въпросът, има ли партия, която от началото на така наречения преход, да не е била във властта по един или друг начин?!

И в този смисъл, има ли партия, която да е по-отговорна от ДПС за всичко случило се през последните повече от тридесет години в нашата страна?! Защото всички останали партии са били ту на власт, ту в опозиция, ту съвсем са изчезвали от политическия пейзаж.

Но ДПС е вездесъщо. То винаги се присламчва към властта, но никога не иска да поеме отговорност. 

А когато стане дума, че и те трябва да понесат своята отговорност, тогава започват да разиграват етническата карта. И да се вайкат, че така не можело, че това било удар срещу „етническия модел“ в България. И други подобни абракадабри.

А те са най-отговорни за този разбойнически преход. Отговорни най-напред пред своя електорат, който те винаги оставят в стабилизирана мизерия, както и цялото общество в страната.

Затова опитите им да се намърдат отново във властта са повече от цинични. Те са гибелни за родината ни.

Exit mobile version