Истината – Новинарският портал

Италия СНЕМА антируските санкции! А Борисов само говори!

Вчера министър-председателят на Италия Джузепе Конте заяви, че Италия ще направи всичко възможно, дори и невъзможното, за да отмени санкциите срещу Руската федерация.

Това съобщава информационна агенция „Ройтерс“, цитирана от newzfeed.ru.

Официален Рим е убеден, че санкциите срещу Русия са неефективни. Освен това, италианските партии от управляващата в момента коалиция обръщат внимание на това, че тези санкции нанасят много голяма вреда на италианската икономика. Според тях, нищо не налага да се въвеждат санкции срещу Руската федерация. И Рим няма намерение да жертва икономиката и благосъстоянието на своите граждани, заради непомерните амбиции на Брюксел да управлява цяла Европа. Както и да се конфронтира с държавите като Русия, които не приемат този диктат.

По думите на италианския премиер, отдавна е време, свръхдържава като Русия да бъде върната в клуба на Голямата седморка. Джузепе Конте заяви категорично тази италианска позиция, на конференцията по външна политика, която се провежда тези дни в Генуа.

На журналистически въпрос дали Италия би искала да отмени санкциите срещу Русия, Джузепе Конте заяви категорично, че страната му не само иска, но и работи усилено върху подробно споразумение, което да бъде сключено с Руската федерация. И което да отмени както санкциите срещу Русия, така и ответните санкции, които Руската федерация въведе против държавите от ЕС.

По този начин, според италианският премиер, ще бъдат гарантирани националните интереси и на двете държави – Италия и Русия. И те отново ще продължат своето нормално развитие, основано на политически и икономически връзки от взаимен интерес. Джузепе Конте заяви, че опитите на Брюксел да диктува своите виждания за международните икономически отношения, които страните-членки на ЕС трябва да осъществяват са се провалили. Понеже европейските страни винаги са били суверенни и сами са определяли кое е в техен интерес и кое – не. Без да чакат някой от Брюксел или другаде да им казва какъв е техния интерес.

Така че след Великобритания, която напуска Евросъюза, можем да очакваме в скоро време и Италия да се махне. Защото Брюксел унищожава страните-членки на ЕС, както и техните народи. И понеже знамето на Италия е почти като българското знаме, само че вместо бялото отпред е зеленото, то може и ние да ги последваме. Стига да успеем да се отървем от убийствената хватка на ГЕРБ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version