Истината – Новинарският портал

И Франция ТРЪГВА срещу НАТО! РАЗПАДА ли се западния ВОЕНЕН БЛОК?! Вижте ТУК! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

В Националното събрание на Франция, което съответства на българското Народно събрание, са представени за разглеждане поправки към законопроекта за военното планиране, съобщава изданието topcor.ru.

Особено важно е, че в тези поправки се акцентира на обстоятелството, че „дейностите на НАТО водят до нарастване на тероризма и миграционната криза в Европа.

Според авторите на законопроекта, милионите бежанци и мигранти, които наводниха Франция, Германия и Италия, както и други европейски страни, са страшна последица от агресивната политика на Северноатлантическия алианс.

Тази политика предизвиква многобройни, кървави локални войни в Близкия Изток и други страни по света, като по този начин прогонва мюсюлманското население от родните му места и го принуждава да търси мирен живот в страните от Западна Европа.

Най-притеснителното, според френските военни аналитици е, че всред тези бежанци и мигранти е пълно с млади мъже, които са радикални ислямисти и джихадисти. Те създават терористични клетки и ядра в държавите и подготвят жестоки, кървави атентати, които вземат десетки и стотици жертви сред мирното население във Франция и другите европейски страни.

Освен това, в поправките на парламентаристите, има и обвинения по адрес на бившия президент Франсоа Оланд. Защото именно неговата политика, според тях, е довела до тотална загуба на истинския държавен суверенитет на Франция. По времето на Оланд, отчитат депутатите, Франция е следвала интересите на САЩ като в много случаи не е вземала предвид дори собствените си политически и икономически интереси.

Като пример авторите на законопроекта привеждат, подкрепените от Франция антируски санкции, които са довели до многомилиардни загуби за френската икономика.

Трябва да припомним, че Франция винаги е имала сложни политически взаимоотношения с НАТО. Въпреки че в годините на Студената война страната беше съюзник на САЩ и Великобритания, през 1966 година, президентът генерал Шарл де Гол измъкна Франция от военните структури на НАТО като поддържаше само политически отношения с Алианса. По този начин Франция демонстрира, че много държи на своя суверенитет и не желае да бъде политическа играчка в ръцете на САЩ.

Критичното отношение на французите към САЩ и НАТО се обяснява много просто. За разлика от САЩ, които се намират твърде далеч от Русия, територията на Франция може да се превърне в лесна мишена за руските ракети с малък и среден обсег на действие.

Това обстоятелство устройва чудесно янките, които винаги са искали, мишените в конфронтацията им с Русия да са други народи и държави. Но на Париж, това двуличие изобщо не се харесва.

Френските парламентаристи отчитат и факта, че ако Франция не се бе намесвала на страната на САЩ в конфликтите с Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, то ислямските терористи нямаше да атакуват гражданите на страната. Нямаше да организират атентати и кървави взривове. И нямаше да таранят нищо неподозиращите мирни жители с тежкотоварни камиони.

Френските депутати много добре разбират, че за безразсъдството на Барак Обама и Доналд Тръмп, плащат те, а не Съединените щати. И на тях изобщо не им харесва фактът, че докато Доналд Тръмп затваря границите на САЩ за всякакви емигранти от Близкия Изток, французите са принудени да приемат в своята страна милиони мигранти, сред които е пълно с радикални ислямисти и членове на терористични организации.

Самото обсъждане на тези болезнени и страшни за френското общество факти в парламента, вече е знак за това, че отношенията на Франция с Алианса започват да се влошават. И не за друго, а защото започва да се променя самата парадигма на отношението към САЩ и провежданата от тях политика. Докато преди двадесетина години Щатите бяха сила на доброто, сега, в очите не само на обикновените французи, но и на френските парламентаристи, САЩ се превръщат в сила, която генерира само злини.

По същият начин започнаха да се отнасят към САЩ и в Гърция, където постоянно има демонстрации против членството на страната в НАТО.

Много се влошиха отношенията на Алианса и с Турция, където пък ЦРУ и Пентагонът се опитаха да извършат държавен преврат и да убият президента Реджеп Ердоган.

Трябва да добавим, че и отношението на българския народ, за разлика от продажната управляваща клика, винаги е било ясно изразено против членството на страната в НАТО. И то по много причини, най-важната от които е, че Западният военен блок тласка България към конфронтация с нашата двойна освободителка Русия.

С други думи, можем да очакваме, че заедно с разпадането на Европейския съюз, постепенно започва разпад и на структурите на НАТО. Защото народите разбират, че янките искат да се бият с Русия, но като жертват не своите, а чуждите синове и дъщери.

Поговорката, че САЩ ще се бият до последния индианец важи с пълна сила. Само че този път те искат да се бият с Русия до последния европеец. Въпросът е дали ще се съгласим да бъдем жертви на това ново безумие?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version