Истината – Новинарският портал

Кошмарът на САЩ се сбъдна: Китай се обединява с Русия и в сферата на ядреното възпиране!

Китай е готов да обедини силите си с Русия, за да се борят съвместно за мир на планетата.

Това заяви в сряда официалният представител на Министерството на външните работи на Китай Жао Лицян, коментирайки провеждането на парада на Победата в Москва, съобщава ТАСС.

Готови сме да обединим силите си с Русия, за да предотвратим изкривяване на историята“, обясни той на редовен брифинг.

СССР плати висока цена за победата във Втората световна война… Китай е готов да обедини сили с Русия, за да осигури мир по целия свят. “

Дипломатът изрази увереност, че Парадът на победата в Москва ще бъде успешен. Той отбеляза също, че Пекин възнамерява, заедно с Русия и други страни, да защити резултата от Втората световна война.

Паради на победата и празнични шествия, посветени на 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война в сряда, ще се проведат в цяла Русия. Основното действие се развива на Червения площад в Москва.

В началото на месеца, Пекин обяви, че е готов да си сътрудничи с Москва в областта на осигуряване на универсална сигурност. Китай подкрепя Русия и стратегията й за ядрено възпиране на агресора, и иска да участва в това възпиране, заедно с Руската федерация. Лицян припомня, че ситуацията в света е доста сложна и се усложнява от едностранните действия на отделни държави.

„Ядреното възпиране е насочено към гарантиране, че потенциалният противник разбира неизбежността на възмездието в случай на агресия срещу Руската федерация и (или) нейните съюзници“, предупреждава документът, парафиран от Владимир Путин. Освен това руските военни са способни и готови с помощта на ядрени оръжия, „гарантирано да нанесат неприемливи щети на потенциален враг във всяка ситуация, съобщава“, news.bg.

„Руската федерация упражнява ядрено възпиране във връзка с отделни държави и военни коалиции (блокове, съюзи), които считат Руската федерация за потенциален противник и притежават ядрено оръжие и (или) други видове оръжия за масово унищожение или значителен боен потенциал на общите сили.“

Ядреното възпиране включва също така, създаването и разполагането на космически системи за противоракетна отбрана и системи за унищожителен удар по най-важните цели на противника.

Разбира се, всичко това бе известно и досега. Но новият момент е, че Китай се присъединява към руските системи за ядрено възпиране. И двете държави декларират, че всеки агресор ще си получи заслуженото без да му се даде възможност да стовари ракетите си на руска или китайска територия.

Exit mobile version