Истината – Новинарският портал

Методи Лалов обясни по каква схема е купена къщата на Севдалина Арнаудова

Една от най-простите схеми за ”изпиране на пари” е някой, който е във или приближен до властта да си купи на кредит имот за милиони, автомобил, яхта или друг скъпа вещ.
Това написа в профила си във Фейсбук  бившият съдия Методи Лалов.

След това с официалния си доход – 1500-5000 лв., „чиновникът-бизнесмен“ започва да връща скъпия кредит. А с получените „под масата“ пари задоволява „скромните“ си ежедневни нужди, за които нито КПКОНПИ на Цацаров, нито прокуратурата на Гешев, могат и искат да съберат доказателства.

Така скъпият кредит след години е върнат. А мошениците обясняват на широката публика как чрез трудолюбие и скромност са умножили необяснимо много имуществото си.

В тази схема, разбира се, може да има много различни нюанси. Тя не бива и да бъде абсолютизирана. Но че е част от циничните обяснения на държавните мутри е пределно ясно.

Лалов не конкретизира за кого става дума, но и най-бавно загряващите разбраха, че иде реч за скандалната къща на пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова.

Просто няма как с две заплати на чиновници да се изплати апартамент в София, който е близо 200 квадрата и имот за над един милион лева сред природата. Колкото и да са помагали майка и баща. Те трябва да са продали замък!

Ако разгледате и имотните декларации на управляващите, ще видите, че  доста от тях също изплащат кредити и ипотеки. Досега доста се чудихме защо всички са се заробили с някакви безумни заеми от банките, при положение, че заплатите им стигат за охолен живот, а много от благата им са безплатни.

Сега става ясно, че при мнозина кредитите са пране на пари и прикриване на скъпи придобивки, които иначе няма как да обяснят как са купили.

Не, че някой ще ги пита, ама така. За всеки случай.

Exit mobile version