Истината – Новинарският портал

Мишо Константинов изчисли: Вотът на недоверие няма да го бъде! БСП не може да свали ГЕРБ! Народът иска друго!

БСП внася вота на недоверие към кабинета на премиера Борисов през следващата седмица.

И няма да  прави консултации с другите парламентарни групи, нито пък да го съгласува с тях. Няма да търси и помощ. Ще се борят сами. И няма да успеят! Това заяви вечният дежурен по телевизиите проф. Михаил Константинов.

Социалистите са определили здравеопазването и провала на правителството в тази сфера за причина за искането на оставка на правителството.

„За първи път ще се иска вот за намерения и предложения, а не за факти, размаха пръст професорът. Това е желанието за здравна реформа на министър Кирил Ананиев, но само желание. Тази реформа още не е гласувана в пленарна зала и тя не е влязла в сила.  Тогава как може да стане причина за негативен вот, коментира пред Bulgaria on Air математикът.

И бодро изчисли:  Опозицията няма подкрепа извън собствената си група и нищо няма да постигне. Вотът е с предизвестен край. БСП е изолирана от другите групи в парламента. Няма да може да свали правителството, защото няма подкрепа, нито от другите депутати, нито от народа.

Вярно е, че има някои проблеми в здравеопазването, но за тях не е виновен здравният министър. /Интересно кой тогава. Външният, или този на Европредседателството, което пък го няма/. Ананиев трябвало да се оправи с някои неща при лечението на българите и най-вече с хората, които не плащат здравни вноски, но ползват медицински услуги.

Едва ли е работа на един математик да изчислява вотове на недоверие и да предвещава краха им.

БСП иска този вот, точно за да не се приеме здравната реформа и да не се наложи да плащаме втора вноска за здраве и да не доплащаме 18 процента от лечението си, ако се наложи да режим в болницата.

БСП няма да сваля правителството, а желанието им е да се спре с финансовите издевателства над българския народ. И хората разбират вота точно така. Едно издърпване на ушите на управляващите, едно отрезвяване и спиране на мераците им да ни дерат и последната кожа от гърба.

Колкото това дали има проблеми в здравеопазването, дали Мишо Константинов е допирал скоро до болница?

Или ходи само в частни?

Защото ако е отишъл в някоя държавна или общинска, няма начин да не се е сблъскал с олющените стени, с опърпаните кабинети, с липсата на лекари, с опашките пред вратите, липсата на направления, с уморени пенсионери в бели престилки, които едва имат сили да лекуват други пенсионери, с празните шкафчета за лекарства и плащането на всяко изследване.

И това няма да се реши само с двойна здравна вноска.

Той много добре знае къде потъват парите за здраве.

БСП ще спечели този вот!

Ще спечели дебат за реформата и спирането й в зародиш.

А това е достатъчно на този етап.

Останалото е празни приказки и той много добре го знае.

И успя да запълни ефирното време на една телевизия и да си изработи парите.

Пък за болните?

На кого му пука за тях! В очите на управляващите и фармацевтичните октоподи, те са просто касички. И нищо друго!

Едни умиращи касички…

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Exit mobile version