Истината – Новинарският портал

Младен Маринов се закани: Всички, които са излезли незаконно от София и областните градове за празниците, ще си имат работа със съда

Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване.

Обвиненията ще бъдат по Наказателния кодекс, а санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лева, съобщава Нова телевизия. Още в четвъртък от полицията обясниха, че започват внимателна проверка на всички декларации от пропускателните пунктове в последните два дни. През КПП-тата без ограничения могат да преминават само автомобили в специален режим, аварийни екипи на комуналните дружества, медицински екипи и хора, които имат нужда от медицинска помощ. Не е спрян и трафикът на камиони със стока.

„Не знам тези, които са успели да заблудят, как ще се върнат при наложените мерки. В малка част от проверените декларации откриваме много сериозни нарушения, съответно тези, които са попълнили неверни данни, ще си имат проблеми с правосъдието”, обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Големият въпрос сега е как ще се приберат тези хора, които излязоха оттук? Същият въпрос ще стои и как ще излязат от съответния областен град, като не са с местна регистрация. Предстои да видим. Ще убеждават полицаите. Както са ги убедили, че трябва да напуснат, така ще трябва да ги убедят, че трябва да се приберат.

Не е въпросът да се надхитряме. Дано тия хора да са разбрали, че със своето поведение са обидили другите, болшинството от хора, които се лишават и спазват дисциплина. И на второ място – дано тяхното безотговорно поведение не доведе до нов бум в началото на май, което да наложи втвърдяване на мерките и налагане на други още по-рестриктивни мерки“, коментира Младен Маринов.

Но защо мерки от правителството във вторник, г-н Маринов?

Та те ще се приберат в понеделник!

Как надхитриха подчинените ви? Те толкова ли са…доверчиви?

И защо никой не ги изгони от Черноморието и Банско, където четири дни се разхождат без маски, а местното население се е изпокрило от ужас?

Чухте ли кмета Созопол?

Защо не взехте мерки още първия ден от наглото преселение?

Защото може би ви е страх!

Хора, които имат имот в столицата и къща на морето, не са случайни и не треперят за работните си места.

Ще ги накажете толкова, колкото и не ги пуснахте по КПП-тата.

Те са „ваши хора“.

Обикновените софиянци си останаха вкъщи.

Чакаме рестиктивните мерки, но те явно ще са пак за нас!

Exit mobile version