Истината – Новинарският портал

Мощни руски изтребители затварят небето над Украйна

Многоцелевите изтребители Су-30СМ унищожават всичко, което лети в небето над Украйна. От украинските безпилотни летателни апарати (БЛА) до остатъците от украински самолети и хеликоптери. По време на полетните мисии те прочистват цялата територия на спецоперацията и така помагат на наземните сили, които щурмуват украинските укрепления.

„Екипажи на многоцелевите изтребители Су-30СМ на Въздушно-космическите сили на Руската федерация по време на полетна мисия унищожиха вражески самолети и БЛА в зоната на отговорност на групировката войски „Восток“, съобщиха от ведомството.

Екипажите на многоцелевите изтребители тренираха патрулиране в зададен район и прикриване на действията на бомбардировач и щурмова авиация, както и на вертолети на армейската авиация при нанасяне на въздушни удари по военни цели и техника на украинските въоръжени сили.

„По команда на оперативния дежурен се получи сигнал. Изтичахме до самолета, направихме предполетна проверка на самолета и станахме готови. Получихме сигнал „въздух“. Рулирахме и излетяхме. По команда от командния пункт влязохме в дежурната зона. Открихме въздушна цел във въздуха и я идентифицирахме като „Изпълнихме успешен пуск и я унищожихме и се върнахме на летището“.

Така затваряме напълно небето над Украйна не само в зоната на спецоперацията, но и над почти всички области, където присъстват части на въоръжените сили на Украйна. Това се налага, за да може да се осигури време и зони свободни от украински обстрел за руските щурмови батальони, които громят украинските укрепени пунктове, коментират руски военослужещи.

Exit mobile version