Истината – Новинарският портал

Мълниеносна руска реакция закова на място висшето военно командване на Украйна!

От Кремъл определиха като глупост и нагнетяване на обстановката заявлението на гланокомандващия на Военноморските сили на Украйна контраадмирал Алексей Неижпапа относно някаква подготовка на украинския флот за война с Русия.

Това стана ясно от думите на прессекретаря на президента Владимир Путин – Дмитрий Песков.

„Това е абсолютна глупост, това е изкуствено нагнетяване на антируска истерия в Украйна”, каза той. Русия не се готви за никаква война с Украйна, нито за нанасяне на ракетен удар по нейна територия. Подобно нещо никога не е обсъждано, нито пък ще бъде обсъждано някога. Защото Русия няма намерение да напада съседите си или когото и да било. Такива изказвания и внушения се правят от лица и страни, които имат интерес да нагнетяват напрежение и русофобия.

Песков добави, че подобни изказвания не помагат за подобряването на ситуацията в Югоизточна Украйна.

По-рано в понеделник Алексей Неижпапа съобщи, че ВМС на страната се готвят за пълномащабни бойни действия с Русия. Той добави, че подготовката е предизвикана от намерението да се върне Крим. Неижпапа не изключи големи загуби, в това число и сред мирното население. Той не изключи Русия да атакува Херсонска област.

Както виждаме обаче, неговите думи са приказки на вятъра, понеже Русия де факто няма никакво намерение да напада Украйна. И то по простата причина, че жителите на Украйна сами искат да се присъединят към РФ. Затова се налага самата Русия да сдържа техния ентусиазъм.

Exit mobile version