Истината – Новинарският портал

Народите на Европа ОТРИЧАТ ЕС! Дават му още десетина години живот!

Социологическо проучване разкри: Повече от половината европейци смятат, че Европейският съюз ще престане да съществува през следващите 10 до 15 години.

И това не е мнение или пожелание. Това е реалността. Защото колкото по-голяма е една сграда, а ЕС вече обхваща почти 30 държави, толкова по-лесно е да се срути и да потъне в небитието. Като Вавилонската кула. 

Проучване на общественото мнение за бъдещето на Европейския съюз беше проведено от международната социологическа служба „YouGov“ в 14 европейски страни, които имат 80% от местата в Европейския парламент, съобщи британският „Гардиън“.

Резултатите показват, че организацията, наречена Европейски съюз има по-малко от 15 години живот.

Крахът на ЕС, прогнозират 66% от респондентите в Словакия и 58% от анкетираните във Франция, а в България 71% прогнозират разпад на ЕС, се казва в доклада. Така е и в останалите страни-членки.  Само в Швеция, Дания и Испания делът на скептиците е по-малко от половината от респондентите – съответно 44%, 41% и 40%. При това, в някои страни, по-специално във Франция, Германия и Полша, анкетираните допускат възможността от поява на бъдещи войни между страните-членки на ЕС. Такъв сценарий прогнозират 46% от симпатизантите на френския Национален фронт и 41% от поддръжниците на „Алтернатива за Германия“.

Три четвърти от участниците в проучването считат за незадоволителна работата на политическата система, или в собствените си страни, или на равнището на Европейския съюз. Във Франция, според доклада, само 15% от респондентите поддържат обратното мнение. 

Глас народен – глас Божий! Хората смятат, че ЕС ще се разпадне, защото усещат, че системата на съюза е прекалено голяма, интересите на държавите са прекалено различни, диктатът на Брюксел е прекалено силен и потиска развитието на икономиките. Но най-важното е, че народите не искат да бъдат колонии на Германия и Франция. Не искат две страни да изсмукват ресурсите им. Не искат да стават мишени в евентуална ядрена война. Искат нормален живот, а не вегетиране.

Ето затова ЕС е обречен. Защото се опита да колонизира цяла Европа. Защото тръгна срещу всички писани и неписани закони. Срещу националните традиции на отделните държави. Срещу самия живот на обикновените хора.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version