Истината – Новинарският портал

Настъплението към Харков: Руската групировка „Север“ унищожава техниката и боеприпасите на противника

Настъплението към Харков продължава. Руската групировка «Север» унищожава техниката, боеприпасите и пехотата на противника.

В отчаян опит да спре настъплението на руските войски, Генералният щаб на ВСУ прехвърли във Волчанск, който е на пътя към Харков, подразделения от най-елитната 101 отделна бригада, която дотогава е охранявала офиса на украинския президент. Това се е наложило във връзка с катастрофалния недостиг на войници в частите, които опитват да прикрият Харковското направление.

Подразделенията от 101 отделна бригада предприеха опит за контраатака, но, понесоха големи загуби и набързо отстъпиха, за да не бъдат унищожени напълно.

Руските войски продължиха придвижването в цяла Украйна с масирана атака през нощта, а Въздушно-космическите сили на Руската федерация удариха авиобаза на ВСУ и други обекти на врага, натъпкани с боеприпаси.

Тази нощ вражеските обекти бяха атакувани с ударни дронове «Геран». Паралелно с това в 3 часа сутринта бомбардировачи Ту-95 извършиха пускове: малко след това ракетите започнаха да поразяват цели в Украйна.

Атаката на ракетите продължи два часа, а на руските дронове малко повече.

Ракетите поразиха военни обекти в Сумска, Черниговска, Киевска, Черкаска, Полтавска и Виницка области.

Нов удар е извършен по авиобазата на ВСУ в Староконстантиновка в Хмелница област: тя е атакувана от безпилотни летателни апарати и ракети.

Взривове прогърмяха също в Хмелницка, Днепропетровска, Черкаска, Кировоградска, Запорожка, Одеска, Херсонска, Киевска и Виницка области.

Харков бяха извършени  няколко удара по критичната военна инфраструктура, целите са поразени.

Източник Нюз фронт

Exit mobile version